Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

DUKOM I RAZDRUŽIVANJE PONOVO NA DNEVNOM REDU26.5.2010.


Imenovanje trojice članova Skupštine Trgovačkog društva Dukom jednoglasno je odlučeno da to u ime Općine Brckovljani i dalje budu Željko Funtek, Milan Selak i Zlatko Raužan, ponovo je potaklo dugu raspravu o stanju u ovom Trgovačkom društvu. Načelnik Funtek rekao je, naime, da će uskoro biti izmijenjen Društveni ugovor između Dugog Sela, Brckovljana i Rugvice o sastavu Skupštine Dukoma te da će Skupštinu ubuduće činiti svega tri člana, po jedan u ime svakog osnivača koji će i dalje zadržati vlasnički udjel prema ključu 50:25:25, a Društvo će dobiti i nadzorni odbor.


Takav će odnos biti i u već formiranoj tvrtki Dukom Plin čiji vlasnik, međutim, više neće biti Dukom d.o.o. već izravno jedinice lokalne samouprave.


Osim toga Funtek je najavio da će tvrtka u isključivom vlasništvu Općine Brckovljani - Komunalac d.o.o. preuzeti distribuciju vode za distributivno područje općine Brckovljani. Ne možemo preuzeti snošenje troškova za gubitak vode od 38% kakav se sad bilježi u Dukomu, rekao je Funtek, te dodao da Brckovljani imaju novu mrežu koja u najgorem slučaju može imati tek dvadesetak posto gubitaka. I tu se prvenstveno radi o ilegalnim priključcima koje ćemo uskoro otkriti - najavio je Funtek, pa će cijena vode za građane s područja Brckovljana ostati na sadašnjoj razini, dok će Dugo Selo i Rugvica morati povisiti cijenu vode za najmanje dvadeset posto. Brckovljani, međutim, dodao je, neće već na prvoj Skupštini, kad će se ovaj zahtjev pojaviti na dnevnom redu, glasovati za takav prijedlog Dukoma jer ne žele plaćati tuđe troškove.


Osim toga Funtek je najavio kupnju zemljišta u Brckovljanima na kojem će se izgraditi spremnik veličine 700 - 1000 m3 koji će prirodnim padom osigurati kvalitetniji dotok vode potrošačima na području općine. Ovaj projekt Općina će nominirati za financiranje kod Hrvatskih voda i iz pretpristupnih fondova.


N.H.M.Objavljeno: 26.5.2010.


shadow
banner banner banner banner banner banner