Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

KUD "OGRANAK SELJAČKE SLOGE" LUPOGLAV PROSLAVIO 75 GODINA RADA3.11.2009.


Svečanost u povodu sedamdeset i pet godina rada Kulturno-umjetničkog društva Ogranak seljačke sloge Lupoglav održana je u vatrogasnom domu u Lupoglavu 10. listopada. O radu društva, od njegova osnivanja do danas, govorila je predsjednica Zlata Grgošić podsjetivši na brojne nastupe i uspjehe na smotrama folklora te zaključivši kako je riječ o društvu koje ima budućnost jer trenutačno broji 57 članova, uglavnom mladih, koji pod vodstvom stručnih voditelja njeguju tradiciju i običaje lupoglavskoga kraja. Osim toga, rekla je Z. Grogošić, društvo posjeduje i bogatu zbirku narodnih nošnji i etnografskih predmeta koje će uskoro predstaviti i javnosti u uređenim prostorijama što ih je u povodu obljetnice uredila općina.


Društvo, kako se čulo, uživa financijsku potporu svoje matične Općine Brckovljani pa je ovom prigodom općini uručeno i priznanje koje je primio predsjednik Općinskog vijeća Božidar Graberec. Među brojnim gostima bili su i predstavnici "bratskog" društva KUD-a Seljačke sloge iz Nedelišća, a nazočne je pozdravio i Ivan Fiolić Fio kao savjetnik za folklornu baštinu i osobni izaslanik zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića.


Ovom je prigodom predstavljena i monografija o 75 godina rada Ogranka seljačke sloge Lupoglav koju su uredili Franjo Dokušec i Stjepan Gruica, a potom je održan koncert tamburaša i folklornog ansambla KUD-a Preporod iz Dugog Sela i KUD-a Obreška.


Nenad Haleuš-MaliObjavljeno: 3.11.2009.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner