Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

VATROGASCI VZ BRCKOVLJANI SPREMNI I ZA NAJSLOŽENIJE ZADAĆE3.11.2009.


Šezdeset i pet dobrovoljnih vatrogasaca, članova sedam DVD-a iz sastava Vatrogasne zajednice općine Brckovljani, te desetak vatrogasnih vozila sudjelovalo je na ovogodišnjoj taktičkoj vježbi pod nazivom "Furnir 2009" koja je još jednom pokazala kako dobrovoljni vatrogasci nisu slučajno izabrani kao glavni oslonac zaštite i spašavanja u općini Brckovljani. 


Taktička pretpostavka bila je požar u skladištu Furnira, istodobni požar trave i raslinja na području prema Inox centru te požar autobusa u tvrtki Darojković. Tri različite vrste požara pratila je i pretpostavka stradavanja vatrogasca kojeg je trebalo evakuirati iz ugrožene zone. 


Složenu situaciju, u kojoj su osim dobrovoljnih vatrogasaca sudjelovali i Centar 112, Policijska postaja Dugo Selo, Dom zdravlja Dugo Selo te uprava općine, svi su sudionici shvatili i odradili ozbiljno i profesionalno te je zapovjednik VZ-a Brckovljani Miroslav Šladarec na završetku vježbe ponosno mogao podnijeti izvješće načelniku Općine Brckovljani, Željku Funteku, da su sve zadaće u najkraćem roku uspješno riješene.


Gospodarska zona Božjakovina nije slučajno izabrana za mjesto održavanja vježbe jer se dolaskom brojnih tvrtki i gradnjom proizvodno-poslovnih pogona stavljaju i novi izazovi pred vatrogasce VZ-a Brckovljani.


Nenad Haleuš-MaliObjavljeno: 3.11.2009.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner