Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

NA PROLJEĆE NOVA ASFALTIRANJA20.2.2009.


Od komunalnih aktivnosti na području Općine u tijeku je izgradnja kanalizacijskog sustava dugog 10,5 kilometara. Trasa počinje u gospodarskoj zoni od županijske ceste preko Gračeca, Stančića i Brckovljana. Vrijednost radova je oko 8 milijuna kuna, a izgradnju kanalizacije zajednički financiraju Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva sa 60 posto i Općina sa 40 posto. 


Kanalizacija se gradi, no načelnik Željko Funtek ponovno upozorava na probleme s izvođačem radova koji i dalje adekvatno ne saniraju bankine. Pojavili su se i neki problemi u Voćarskoj ulici, konkretno zbog devedesetih godina ilegalno sagrađenog vodovoda. Često dolazi do lomova, a za taj vodovod nije točno i utvrđen pravac - govori načelnik te dodaje kako će se problem riješiti nakon dogovora s "Dukomom ". 


Nedavno su potpisani ugovori za asfaltiranje nerazvrstanih ulica na području Općine. Ugovor težak 1,8 milijuna kuna potpisan je s zagrebačkom tvrtkom "Swietelsky ". Općinske ulice sloj asfalta počet će dobivati čim to dopuste vremenski uvjeti. Osim asfaltiranja, gradit će se i pripadajući nogostupi i parkiralište kod Crkve sv. Brcka u Brckovljanima.


Pripremila: A. M. Š.Objavljeno: 20.2.2009.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner