Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

OPĆINA BRCKOVLJANI KREĆE U IZGRADNJU PROČISTAČA OTPADNIH VODA16.3.2009.


 


Od komunalnih aktivnosti na području Općine u tijeku je izgradnja kanalizacijskog sustava dugog 10,5 kilometara. Trasa počinje u gospodarskoj zoni od županijske ceste preko Gračeca, Stančića i Brckovljana. Vrijednost radova je oko 8 milijuna kuna, a izgradnju kanalizacije zajednički financiraju Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva sa 60 posto i Općina sa 40 posto. 


U Općini Brckovljani, odnosno u tvrtki "Komunalac" Brckovljani, priprema se tender na temelju kojeg će se uskoro raspisati natječaj za izradu uređaja za pročišćavanje otpadnih voda - tzv. "UPOV Božjakovina" koji će se graditi ispod gospodarske zone K1 Brckovljani. Načelnik općine Željko Funtek ističe da je uređaj dobio svu potrebnu građevinsku dokumentaciju, te da se nada kako bi građevinski dio radova trebao biti završen tijekom ljeta ove godine. 


Nabavku samog uređaja općina je kandidirala za financiranje kod Europske investicijske banke, iz programa EIB III, putem Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, a Funtek se nada da će se dobivanje novca poklopiti sa završetkom građevine. Kod iste banke kandidirano je i financiranje 25 kilometara kanalizacijske mreže na području općine Brckovljani.


Nenad Haleuš Mali


   


 Objavljeno: 16.3.2009.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner