Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

ČASOPIS "PUTOKAZI" DRUGI NA LIDRANU13.5.2009.


U Puli je u ožujku održan Državni susret LiDraNo 2009. godine - smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola. Sudjelovalo je 143 osnovne škole i 78 srednjih s područja cijele Hrvatske. 


Među osnovnim školama bila je i Osnovna škola "Stjepan Radić" iz Božjakovine čiji je časopis "Putokazi" osvojio 2. mjesto u kategoriji školski listovi. "Putokazi" su ponovno pokrenuti 2006. godine, kada je obnovljena i novinarska grupa pod vodstvom profesorice hrvatskog jezika Jelene Jurić i učiteljice razredne nastave Svemirke Mišković. 


U pisanju članaka sudjeluju učenici od 3. do 7. razreda, a područja koja pokrivaju su različita. Njihovi tekstovi prikazuju život škole, pišu članke o tome što su posjetili (kino, kazalište, Interliber) i daju kritičke osvrte na pogledane predstave, pišu o blagdanima i priredbama, provode ankete o aktualnim problemima. Osim novinarskih objavljuju i literarne radove. U siječnju je izašao četvrti broj, na njegovim stranicama bave se i ozbiljnim temama poput HNOS-a u školi, a objavljen je i intervju s poznatom spisateljicom dječje književnosti Sanjom Pilić. 


Časopis je koncipiran tako da svatko može naći neku temu za sebe te je opremljen kvalitetnim fotografijama i umjetničkim slikama. Sve je to razlog da je ovaj časopis u samom vrhu školskih časopisa. 


Ovogodišnji Lidrano trajao je tri dana tijekom kojih su učenici i njihovi mentori sudjelovali u okruglim stolovima i radionicama i tom prilikom stekli neka nova znanja i naravno, nova prijateljstva.


A.M.Š.Objavljeno: 13.5.2009.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner