Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

ZELENA ZASTAVA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU13.5.2009.


Osnovna škola "Stjepan Radić" postala je 30. travnja dio 9. generacije međunarodnih eko-škola iz Republike Hrvatske. Na svečanoj promociji certifikat eko - škole kao i zelenu zastavu preuzeli su predstavnici škole. Školske koordinatorice ovog projekta su Tatjana Mahnet i Andreja Gregorić Jug, a kum je Općina Brckovljani. Kako bi postali dio ove prestižne ekološke obitelji, učenici i njihovi voditelji morali su ispuniti uvjete - osnivanje odbora eko-škole, ocjenu stanja okoliša, plan djelovanja, praćenje stanja i ocjenjivanje, rad prema nastavnom programu, obavješćivanje javnosti i uključivanje medija te izradu eko-kodeksa. Eko-škole su program i sustav nagrađivanja, a može ga prihvatiti svaka škola u kojoj su svi njezini sudionici voljni odabrati "EKO" kao dugoročni cilj i način življenja.


Da je to uistinu tako u ovoj Osnovnoj školi dokazuje i dobivanje ovog certifikata. Škola redovito provodi ekološke akcije poput skupljanja papira, starih baterija… Tako svaka učionica ima kutije za stari papir, plastične boce eko kutak gdje su izloženi radovi eko grupe, a puno pažnje i truda ulaže se u uređenje okoliša.


Sve u školi podređeno je razvijanju ekološke svijesti, a njeni učenici žive u skladu sa svojim kodeksom "Priroda se u našim rukama budi".


A.M.Š.Objavljeno: 13.5.2009.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner