Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Kako teče komunalna izgradnja na području općine Brckovljani? - PROMETNI PROBLEMI ZBOG NESANIRANIH BANKINA22.12.2008.


Na području općine u tijeku su mnoge komunalne akcije. No, uslijed gradnje nastali su i neki problemi. Konkretno, na izgradnji kolektora A i B te sabirne mreže čiji je izvođač radova Coning Ecogradnja d.d. iz Varaždina. Započeti su radovi na kolektoru A gdje se polažu cijevi uz županijsku cestu br. 3017 dionica Gračec - Stančić. Kako kaže načelnik Željko Funtek, Općina je dobila dopis od Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije te Policijske postaje Dugo Selo koje izvješćuju kako se ne obavlja i sanacija bankina. Naime, odmah pored asfaltnog kolnika ostaje zemlja koja se sliježe tako da pored kolnika nastaje udubina i do 40 centimetara ispod kolnika. O tome je Općina izvijestila nadzornog inženjera Vitomira Zorzina koji je kontaktirao izvoditelja radova. Do direktora Coning ekogradnje Stjepana Ptičeka do zaključenja ovog broja nismo uspjeli doći, no kako je kazao Zorzin, već početkom sljedećeg tjedna počet će sanacija bankina. Općina je poslala dopis Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva u kojem traži da se u ugovor doda članak o odgovornosti izvođača za nastalu moguću štetu prema trećim osobama na gradilištu ili u vezi gradilišta - saznajemo od načelnika Funteka. Županijska cesta je vrlo prometna, po njoj prometuje međugradski javni prijevoz i školski autobusi. U pitanju je sigurnost sudionika u prometu, a postoji i mogućnost slijetanja vozila ili autobusa u rov - stoji u dopisu. Podsjećamo, ovaj kanalizacijski sustav dug je 10,5 kilometara, počinje u gospodarskoj zoni od županijske ceste, preko Gračeca, Stančića i Brckovljana. Vrijednost je oko 8 milijuna kuna, a izgradnju kanalizacije zajednički financiraju Ministarstvo sa 60 posto i Općina sa 40 posto.


U tijeku, u planu i gotovo


U tijeku su radovi na rekonstrukciji magistralnog vodovoda G.Greda - Lupoglav. Ugovoreni iznos radova iznosi preko 2 milijuna kuna, a ugovor je sklopljen u rujnu ove godine. Sljedeće godine predviđen je i početak radova na odvodnji otpadnih voda tih naselja. Trasa je duga 4,5 kilometara, a izvođač Elektrocentar Petek. Početak se odužio zbog kasnog dobivanja građevinske dozvole, a trenutno se nabavlja potreban materijal. Kako nam je kazao načelnik Funtek, Općina je iz županijskog proračuna dobila 220.000 kuna za izgradnju komunalne infrastrukture te još 200.000 za gospodarsku zonu. 


Pri kraju su i korekcije općinskog proračuna za 2009. godinu - neke se stavke balansiraju zbog sredstava za radove koji su prebačeni za iduću godinu. Tu spadaju još nezavršena geodetska snimanja podloga za odvodnju fekalnih voda za naselja Brckovljani, Gračec, Prikraj, Stančić i Štakorovec. Za ta je snimanja zadužena tvrtka Kirin. S tvrtkom Eko - Mlaz sklopljen je ugovor za izradu glavnog projekta sekundarne kanalizacije u tim naseljima. Vrijednost izrade iznosi 185 tisuća kuna.


Završeni su radovi na vodovodu Hrebinečki i Štakorovečki breg, a u proračunu za sljedeću godinu planiraju se sredstva od 2,1 milijun kuna za rekonstrukciju regionalnog vodovoda Zagreb Istok koji prolazi kroz gospodarsku zonu K1 - 3 Božjakovina.


PRIPREMILA: A.M.Š.Objavljeno: 22.12.2008.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner