Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

OPĆINA STVARALA UVJETE ZA GOSPODARSKI RAZVOJ - STIGLA ELKA19.3.2008.


Općina Brckovljani i Tvrtka Elka kabeli d.o.o., najveći proizvođač električnih kabela u ovom dijelu Europe, potpisali su 11. ožujka predugovor o kupoprodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Božjakovina. Predugovor su potpisali direktor Elka kabela d.o.o. Darko Belić i načelnik Brckovljana Željko Funtek, uz nazočnost Predsjednika vijeća općine Milana Kralja.


Svečanom potpisivanju prisustvovali su i brojni uglednici - pomoćnik ministra gospodarstva za mala i srednja trgovačka društva Ivan Bračić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i šumarstvo Županije Josip Kraljičković, predstavnici Elke, susjednih gradova i općina kao i brojni ugledni gospodarstvenici. 


Na zemljištu veličine 230 tisuća četvornih metara, ukupne vrijednosti 37,5 milijuna kuna, izgradit će se suvremeno opremljena tvornica.


"Suvremeni trendovi poslovanja nalažu preseljenje industrije iz gradova, a ovom velikom investicijom omogućit će se bolji uvjeti rada, podignuti kvaliteta poslovanja, otvoriti nova specijalistička radna mjesta te ojačati tržišna pozicija.  


Nova Elkina tvornica bit će izgrađena po najvišim europskim standardima i predstavljat će novi zalog snažnijeg razvoja hrvatskog gospodarstva. " - kazao je Darko Belić.


Načelnik Funtek tom je prigodom rekao kako su ponosni što je Elka, jedna od najvećih izvoznika u Hrvatskoj i tvrtka velike perspektive za daljnji razvoj, odabrala upravo Gospodarsku zonu Božjakovina kao lokaciju preseljenja svojih proizvodnih pogona i upravne zgrade jer ostvaruju se planovi Općine koja je stvarala uvjete za gospodarski razvitak ulažući puno u komunalnu infrastrukturu, izmjenama Prostornog plana, a poduzetnike privlačimo povlasticama pri plaćanju komunalnih usluga. Osim Elke, tu su i drugi - Inox, Furnir, Sjemenarna, Konzum, HEP."


Više je razloga zašto su izabrani upravo Brckovljani - to je lokacija komparativnih prednosti, gospodarska je zona, prometno je povezana, čisto je vlasništvo (Općina) te postoje svi priključci koji su potrebni jednom proizvodnom pogonu - rečeno je prije potpisivanja.


Izražavajući zadovoljstvo što se značajni gospodarski subjekti sve više okreću Zagrebačkoj županiji, župan Kožić pozdravio je odluku Elka kabela za preseljenje u Brckovljane jer će to u znatnijoj mjeri doprinijeti gospodarskom razvoju cijele Županije. 


Početak gradnje Elkinog pogona očekuje se sredinom 2009. godine, a radovi bi trebali završiti do kraja 2011. kada se planira pokretanje probne proizvodnje na novoj lokaciji. Kompanija se planira i potpuno preseliti, sa sadašnje lokacije na zagrebačkom Žitnjaku, do kraja 2012. 


Osim izgradnje moderne tvornice, primjene suvremenih materijala, usvajanja novih tehnoloških dostignuća u proizvodnji te stipendiranja mladih kadrova najavljena je i mogućnost zapošljavanja stanovništva s područja općine Brckovljani što je još jedan važan segment u razvoju. U Elki najavljuju i skorašnju transformaciju Tvrtke iz društva s ograničenom odgovornošću u dioničko društvo te izlazak na Zagrebačku burzu.


PRIPREMILA: A.M.Š.


FOTOGRAFIJE: N.K.Objavljeno: 19.3.2008.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner