Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

KUD "Ogranak seljačke sloge" Lupoglav izabrao nove članove Upravnog i Nadzornog odbora - POKRENUTO IZDAVANJE MONOGRAFIJE UZ PREDSTOJEĆU 75. GODIŠNJICU25.4.2008.


Kulturno umjetničko društvo "Ogranak seljačke sloge" Lupoglav na redovnoj Godišnjoj skupštini održanoj 12. travnja podnijelo je iscrpan izvještaj o radu Društva u protekloj godini s detaljnim financijskim izvješćem, kao i planovima za 2008. godinu. Kako je ova godina izborna za Društvo, dužnosti su razriješeni dosadašnji članovi Upravnog i Nadzornog odbora te jednoglasno odlučeno imenovanje novih na čelu s predsjednicom Zlatom Grgošić, dopredsjednikom Tomislavom Gruicom, tajnikom Franjom Dokušecom te blagajnicom Vesnom Gruicom. 


Tajnik Društva, Franjo Dokušec u svom iscrpnom izvješću o radu KUD-a posebno je istaknuo odluku Odbora vezanu uz izdavanje knjige o povijesti Lupoglava. Ona će ujedno opisati i osnivanje samoga Društva te njegov razvoj i rad kroz povijest. Na taj način ovjekovječili bi se svi članovi koji su svojim trudom i zalaganjem još davne 1934. godine osnovali Društvo tada poznato kao lupoglavsko tamburaško društvo "Tomislav".


Planirani prihodi u iznosu od 211.000 kuna bit će uloženi za nabavu nošnji i glazbenih instrumenata te za plaćanje honorara voditeljima sekcija kako bi se Društvo i dalje razvijalo i još više obogatilo svoj repertoar. Također, planira se i uređenje prostorija te mnogobrojna druženja tijekom godine. Kako se sljedeće godine obilježava 75. obljetnica osnutka KUD-a, Društvo se nada i rješenju nekih problema od kojih je istaknuto i pitanje prostorija koje nisu dostatne za rad tamburaške i folklorne sekcije. Društvo trenutno broji 110 članova, od čega 50 aktivno djeluje u tri sekcije: tamburaška, folklorna i pjevačka te se nadaju većoj aktivnosti posebice mlađeg naraštaja. 


Formalni dio završen je govorom gostiju u kojem predsjednik Općinskog vijeća Općine Brckovljani Milan Kralj čestitao novoizabranom rukovodstvu te se nada daljnjem uspješnom djelovanju. U govoru je istaknuo kako će Općina pomoći u rješavanju problema s kojima je Društvo suočeno, poglavito oko pitanja prostorija. 


Uz predsjednika Općinskog vijeća gosti su bili i predstavnici KUD-a "Obreška" čiji je predsjednik simbolično završio govor s riječima: "Bolje da nestane sela, nego običaja". Pozdravnim govorom gostiju ujedno je završen i službeni dio Skupštine nakon kojeg su se članovi i gosti nastavili družiti uz zvukove tamburice do jutarnjih sati.


Ana KAŠNARObjavljeno: 25.4.2008.


shadow
banner banner banner banner banner banner