Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

IZLOŽBA TRNSKI - ZRINSKI U ČAKOVCU25.4.2008.


Slikar i fotograf Velimir Trnski ovih dana izlaže u čakovečkom Izložbenom salonu. Ciklus kojim se ovoga puta predstavlja posvećen je Zrinskima, a definira ga kao slojeviti spomenik Katarini te odaje počast uspomeni na Katarinu rođ. Frankopan, udovicu Petra Zrinskoga.


"Povijesnu scenografiju prikazujem crno-bijelim crtežom, a likove slikam prozirno, bojom. Na taj način prenosim gledatelju moju poruku na dva načina. Prvo, likovno, a to znaci traženje-doživljavanje stapanja oblika crteža s bojom, s prozirnim slikanim oblikom i drugo, (bukvalno) slojevito, vremenski, jer tu oko prolazi kroz vremenske etape." - stoji autorova poruka u raskošno opremljenom izložbenom katalogu.


Tako se Velimir Trnski u ovoj izložbi iskušao i kao historiograf i (primijenjeni) filmski redatelj - smatra Darko Glavan u uvodniku kataloga izložbene postave koju čine "slojevi povijesne scenografije".


Želite li vidjeti kako je jedna od najdomljivijih hrvatskih povijesnih melodrama prikazana u slikarskom ciklusu Velimira Trnskoga na suvremene izrazito provokativan i atraktivan način, uputite se u Čakovec, u prostoru Izložbenog salona 1 na Trgu Republike 5 do 16. svibnja.Objavljeno: 25.4.2008.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner