Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

11. Godišnja skupština Vatrogasne zajednice općine Brckovljani - RAZVIJATI VATROGASTVO PROPORCIONALNO S GOSPODARSKIM RAZVOJEM25.4.2008.


U vatrogasnom domu Gračec 29. ožujka održana je 11. Godišnja skupština VZ Općine Brckovljani. Na Skupštini su sudjelovali i brojni gosti. Tako je predsjednik zajednice Marijan Geceg pozdravio redom predstavnika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Matiju Vuljankovića, Milana Kralja predsjednika Općinskog vijeća Brckovljana, goste iz austrijskog mjesta Neudorfa, predstavnike vatrogasaca iz gradova Sv. Ivana Zeline, Dugog Sela, Vrbovca, općina Gradeca, Dubrave, Orle kao i članove DVD-a Gračec. Od 23 člana zajednice, nazočno je bilo njih 18, a sve su točke dnevnog reda prihvaćene jednoglasno. 


U iscrpnom izvješću tajnika Marijana Đurinca naveden je cjelogodišnji rad brckovljanskih vatrogasaca. Kako brckovljansko područje dolaskom industrijskih giganta postaje razvijena gospodarsko - industrijska zona, važno je i proporcionalno razvijati vatrogastvo. U zadnjih deset godina mnogo je toga učinjeno. 


Prošle je godine nabavljena neophodna oprema uz pomoć dodatnih sredstva Općine i županijskim programima, a u ovoj godini trebalo bi nastaviti s nabavkom. 


Što se tiče intervencija, u 2007. bilo je 52 intervencije gdje su operativne postrojbe zajednice izvršile ukupno 68 interventnih izlazaka. Najveći broj intervencija, njih 32, ostvarila je temeljna postrojba DVD Gračec te DVD Brckovljani 17 intervencija. 


Održane su 4 sjednice Predsjedništva i 6 Zapovjedništva kao i Svečana sjednica povodom 10 godina rada i djelovanja. Naglasak je stavljen na kvalitetan rad zapovjedništva, odluke vezane za operativni ustroj te na uspješne edukacije za zvanje vatrogasac, provjeru znanja, vatrogasca I. klase te dočasnika I. klase. U mjesecu zaštite od požara uspješno je izvršena taktička vježba na području sela Hrebinec. VZ je bila obuhvaćena nadzorom inspekcijske službe DUZŠ te je konstatirano uredno stanje. Osim općinskih natjecanja, najmlađi vatrogasci iz DVD-a Prečec i Hrebinec ostvarili su zapažen nastup u jakoj konkurenciji na natjecanju vatrogasne mladeži Zagrebačke županije. 


Obveze prema županijskoj zajednici uredno su izvršene, aktivno se sudjelovalo u radu, a uključili su se i u dvodnevnu radnu posjetu na Kornatima gdje su obišli mjesto stradavanja svojih kolega. 


Blagajnik Stjepan Švedi, izvijestio je o financijskom poslovanju rekavši kako su postigli dobre rezultate te se zahvalio čelništvu Općine na razumijevanju i pomoći. Ukupni saldo iznosi oko 20.854 kuna. 


Financijski plan za 2008. godinu predočio je predsjednik VZ - a Marijan Geceg. Prihodi iznose 416.000 kuna, rashodi 177.000 kuna, a rashodi transfera DVD-ova 239.000 kuna. 


Po prijedlogu operativnog plana za ovu godinu neke od aktivnosti su obrazovanja, sudjelovanje na natjecanjima, donošenje četverogodišnjeg plana razvoja i opremanja vatrogasne zajednice kao i izrada elaborata operativnog djelovanja zajednice sukladno planu i procjeni. 


Svi su gosti čestitali VZ Brckovljani na uspješnom dosadašnjem radu te im zaželjeli mnogo uspjeha u budućem, a predsjednik Općinskog vijeća Kralj najavio je daljnju podršku te istakao složnost i zajedništvo. 


Na kraju službenog dijela sjednice razmijenjeni su darovi s austrijskim kolegama te je najavljeno druženje s njima i u kolovozu.


PRIPREMILA: A.M.Š.Objavljeno: 25.4.2008.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner