Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Vinogradarsko-vinarska udruga organizirala Godišnju skupštinu5.5.2008.


Vinogradarsko-vinarska udruga Općine Brckovljani održala je 20. travnja u Vatrogasnom Domu Hrebinec sjednicu Godišnje skupštine. Skupština je obilježena podjelom diploma vinogradarima sa zadnjeg 4. ocjenjivanja vina, održanog u Ivanić Gradu. Od 47 predstavljenih uzoraka, njih šest dobilo je zlatnu oznaku dok je isto toliko odbačeno, 15 vinogradara dobilo je srebrnu, a preostali dio ponio je brončanu oznaku ili priznanje.


Predsjednik Udruge Mirko Meliš zadovoljan radom Udruge najavio je plan rada za narednu godinu prema kojem Udruga planira provesti stručna edukacijska predavanja. Predavanja bi se organizirala u dogovoru sa savjetodavnom službom na teme kao što su zaštita loze, priprema za berbu, sama berba i prerada grožđa te teme vezane uz prvi pretok i njegu mladog grožđa. Također je naglašeno kako Udruga planira i stručna putovanja podrumima Baranje te sudjelovanje na mnogobrojnim manifestacijama od kojih je bitno spomenuti 5. ocjenu vina Zagrebačke županije. Na toj manifestaciji sudjeluju vina koja su ocijenjena zlatom na ocjeni vina u udrugama te vinari koji su upisani u upisnik.


U pozdravnoj riječi gostiju, predsjednica Komisije za ocjenjivanje vina Vlasta Rubeša Vili ponovno je istaknula uspjeh vinara na 4. ocjenjivanju vina te naglasila kako je Udruga postigla izvanredan uspjeh i kako se nada da će vinogradari ove Udruge nastaviti s nizanjem uspjeha i proizvodnjom dobroga vina. Na skupštini se veliku pozornost pridalo i važnosti upisa u registar proizvođača te, kako naglašava Štefica Špiljar iz Ureda državne uprave, jako je važno da svaki proizvođač koji ima više od 400 trsova bude upisan u registar. Time ujedno ostvaruje pravo na subvencije koje dodjeljuje Županija. Iako je cijela skupština provedena u vedrom tonu, predsjednik Meliš istaknuo je potrebu rješavanja problema vezanog uz izgradnju vodovoda i putova u vinogorju.


PRIPREMILA: Ana KAŠNARObjavljeno: 5.5.2008.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner