Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

U Brckovljanima održana IV. smotra folklora - BOGATSTVO NOŠNJI I NARODNIH OBIČAJA29.9.2007.


Četvrta po redu Smotra folklora u Brckovljanima, održana prigodom Dana općine, okupila je ove godine deset kulturno umjetničkih društava iz zemlje i inozemstva. Brojna i razdragana publika imala je prilike po prvi put ove godine pozdraviti i goste iz Mađarske koji su uz stare prijatelje iz Češke, te brojna kulturno umjetnička društva iz Hrvatske prikazali svoje narodno blago. Čast prvog nastupa na IV. smotri folklora pripala je domaćinima i to podmaltku KUD-a "August Cesarec" s koreografijom pod nazivom "Dječje igre iz Posavine", dok se je prva postava domaćina predstavila plesovima iz Podravine.


Po prvi puta na smotri nastupilo je i Kulturno umjetničko društvo "Prepuštovec " izvevši pjesme i plesove Prigorja. "Ogranak seljačke sloge iz Lupoglava" sa tamburaškom i folklornom sekcijom predstavio se pjesmama i plesovima iz Posavine. KUD "Budrovci" iz okolice Đakova predstavio je folklorno bogatstvo Slavonije, dok je Udruga Hrvata iz Bosanske Posavine "Rodna gruda" iz Dugog Sela izvela izvorne pjesme i plesove Bosne i Hercegovine, a gosti iz Zagorja KUD "Kupljenovo" iz istoimenog mjesta prikazali su izvorni folklor zagorskog kraja.


Stalni gosti smotre folklora u Brckovljanima KUD "Slavko Kolar" iz Palešnika izveo je pjesme i plesove Moslavine. Osim nastupa folkloraša ovogodišnju smotru folklora obogatile su svojom ponudom domaćih specijaliteta i kolača žene iz Udruge "Hrebinečko srce" dok je Udruga vinogradara iz Brckovljana predstavila i ponudila svoja vina na kušanje.


J. K. B.Objavljeno: 29.9.2007.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner