Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

ZAPOČEO PROCES KATASTARSKE IZMJERE OPĆINE BRCKOVLJANI29.9.2007.


Nakon posljednje katastarske izmjere općine Brckovljani koja je izvršena daleke 1862. godine, a obnovljena 1888. godine, 24. rujna službeno je pokrenut ponovni proces katastarske izmjere općine Brckovljani. Potreba za ponovnom izmjerom ukazala se zbog sve češćih problema u katastru i gruntovnici. Neažurirani podaci, nesređeno vlasništvo mnogim zainteresiranim gospodarstvenicima zadaju početne probleme u odabiru lokacije za njihove objekte, radi čega mnogi od njih i odustaju od ulaganja na ovom području. Općina prepoznaje važnost sređenih zemljišnih knjiga i točnih geoinformacija stoga pokreće zahtjevan, dugotrajan i prilično skup proces katastarske izmjere. 


Ukupna vrijednost nove izmjere iznosi 4,8 milijuna kuna - od toga 60 posto, odnosno 2,3 milijuna financira općinski proračun, a 40 posto Državna geodetska uprava. Planiran kraj procesa predviđen je tijekom 2009. godine. Kako su kazali na skupu, Zavod za fotogrametriju oko 15. listopada kreće s radovima na terenu.


Tijekom listopada i studenoga organizirat će skupove građana po mjestima obuhvaćenim izmjerom kako bi se stanovnici što bolje upoznali s njihovim aktivnostima. O tome građanstvo će biti pravovremeno obaviješteno putem Dugoselske kronike, Radio Martina i obavijesti. Terenska kancelarija bit će smještena na području naselja Brckovljani, a na više mjesta bit će postavljene i ploče obavijesti o provođenju katastarske izmjere. Istaknuto je također kako Zavod ima potrebu za zapošljavanjem radnika - do 30 ljudi, a radi se o pomoćnoj radnoj snazi koji bi bili zaposleni od 6 mjeseci do godinu dana. Svi zainteresirani mogu se javiti u Zavod za fotogrametriju ili u Općinu Brckovljani.


Gotovo povijesnom trenutku nazočili su u ime naručitelja - Državne geodetske uprave RH Ivan Landek i u ime Općine Brckovljani predsjednik Općinskog vijeća Milan Kralj i načelnik Općine Željko Funtek, zatim predstavnici izvođača radova - Zavoda za fotogrametriju d.d. Zagreb te predsjednik Općinskog suda Dugo Selo Arnold Čada.


Pripremila: Iva GRGIĆ OZIMECObjavljeno: 29.9.2007.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner