Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

20. sjednica Općinskog vijeća Općine Brckovljani - IZMJENOM PRORAČUNA PRIHODI VEĆI OD 16 MILIJUNA KUNA29.10.2007.


U Gradskoj vijećnici se 11. listopada održala 20. sjednica Općinskog vijeća Općine Brckovljani, a na dnevnom redu sjednice bila je II. odluka o komunalnim djelatnostima koje se mogu obavljati na temelju pisanog ugovora. Odluku su jednoglasno prihvatili. Jedna od točaka ove sjednice bilo je financijsko izvješće "Dukoma" za 2006. koje nije prihvaćeno. Također, vijećnici su razmotrili izvješće o radu Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo za prošlu godinu. Ovo su izvješće prihvatili jednoglasno. Na dnevnom redu 20. sjednice bilo je i izvješće o obavljenoj reviziji za 2006. godinu. U izvješću je navedeno kako nema nepravilnosti u financijskom poslovanju i jednoglasno je prihvaćeno. 


Na ovoj su sjednici s 8 glasova za i 3 suzdržana, donijete i I. Izmjene i dopune proračuna Općine Brckovljani za 2007. godinu. Ukupni prihodi i primici su 16.026.442, višak je 2.597.881 tako da je ukupno u proračunu 18.624.324 kuna. Ukupni rashodi i izdaci su 18.624.324 kuna. Raspoređeni izdaci i rashodi su 18.604.324 kuna. Neraspoređeni rashodi ili tekuća pričuva iznose 20.000 kuna. 


Na sjednici je spomenuta priprema za izmjeru katastarske općine Brckovljani. Zadnja izmjera je bila 1862. godine, a ovom novom dobit će se potpuna evidencija stambenih objekata, uključujući i vikendica što će povećati proračun općine s obzirom na porez za vikendice. Izmjera je počela 15. listopada, a trajat će do početka travnja sljedeće godine. Izlaganje je planirano za tri godine, odnosno 2009. godine. Vijećnike je zanimalo što će biti s parcelama koje neki koriste, čak i 30 godina, a nisu u njihovom vlasništvu. Za takve će se parcele trebati postići dogovor s vlasnikom da bi se upisale kao vlastite bez obzira na godine korištenja, kazao je Predsjednik Općinskog vijeća Brckovljana Milan Kralj. Ukoliko je nešto sporno, biti će rješeno sudskim putem. 


Načelnik Općine Željko Funtek obavijestio je članove Vijeća kako je za 17. studenoga planiran posjet članova parlamenta ruske federacije. Oni će doći u službeni posjet RH, a Općina Brckovljani je izabrana za prezentaciju o lokalnoj samoupravi. 


Vijećnici su ponovno upozorili na problem zatrpavanja putnih jaraka, na problem uništavanja cesta od strane Hrvatskih šuma koje se ne pridržavaju propisa o težini tereta. 


Spomenut je i problem bespravne gradnje, a rok za legalizaciju takvih objekata je do kraja godine. 


Članovi Vijeća odobrili su zahtjev Udruge "Hrvatski vitezovi - ratni veterani 91" za korištenjem naziva Brckovljani u imenu Udruge. Udruga je osnovana 19. kolovoza ove godine i djeluje na području općine Brckovljani. 


A. M. Š.Objavljeno: 29.10.2007.


shadow
banner banner banner banner banner banner