Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Visoki državni službenici Ruske federacije posjetili Općinu Brckovljani20.11.2007.


Predstavnici vlasti Ruske federacije posjetili su, u subotu, 17. studenoga, Općinu Brckovljani. Među gostima iz Ruske federacije bili su visoki državni službenici, predstojnik Ureda predsjednika Vladimira Putina kao i predstavnici tamošnjih lokalnih samouprava. Načelnik Željko Funtek predstavio je općinu Brckovljani govoreći o njenom trenutnom stanju, o problemima koji tište ovo područje te je izrazio zadovoljstvo zbog ovog posjeta. Susretu je prisustvovao župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić govoreći o ubrzanom razvoju Zagrebačke županije i o potrebi decentralizacije. Okupljene je pozdravio i predsjednik općinskog vijeća Milan Kralj.


Nakon svečanog ručka, na kojem su razmjenjivani dojmovi o sustavu upravljanja u jedinicama lokalne i područne samouprave, gosti i njihovi domaćini uputili su se na ribnjak Matezović gdje su nastavili druženje koje nije omeo niti prvi ovogodišnji snijeg. Također, gosti su bili oduševljeni brckovljanskom gostoljubivošću te ljepotom krajolika.


Ovaj posjet, organiziran kao studijsko putovanje, organizirali su Savez Udruge gradova i Udruge općina Republike Hrvatske u suradnji s Gruppo Soges S.p.A iz Torina, a u okviru CARDS programa Europske unije. Svrha studijskog putovanja bila je upoznati sudionike s organizacijom javne uprave i funkcioniranjem lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj kao i s dosadašnjim rezultatima u području reforme lokalne samouprave. Općina Brckovljani izabrana je za ovaj projekt kao jedinica lokalne samouprave. Prije Brckovljana, predstavnici ruske vlasti posjetili su Zagreb, Opatiju, Rovinj, Rijeku, Koprivnicu i Čakovec.


Putovanje je trajalo od 12. do 18. studenoga.


Tekst i fotografije: A. M. Š i I. G. O.Objavljeno: 20.11.2007.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner