Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

KREŠO ŽALIG PRVI U PLIVANJU 25 METARA LEĐNO19.12.2007.


U Specijalnim ljetnim olimpijskim igrama u Šangaju koje su održane od 27. rujna do 14. listopada sudjelovali su i reprezentativci Hrvatske, njih 31 član. Od toga 21 natjecatelj, šest glavnih trenera, dva trenera te sportski direktor i predsjednica. Hrvatska je imala predstavnike u atletici, stolnom tenisu, bocama, nogometu, bowlingu i plivanju. U kategoriji plivanja Hrvatsku su predstavljali: Krešo Žalig (Centar za rehabilitaciju Stančić): 25 m slobodno i 25 m leđno te Marko Zdešić (Sportsko društvo specijalni sportovi Olimp): 50 m slobodno i 50 m leđno, naravno uz budnu pratnju i savjete koordinatora za plivanje Franje Horvata. 


Dečki su ostvarili odlične rezultate. Krešo Žalig je na 25 metara slobodno osvojio 4. mjesto, a na 25 metara leđno 1. mjesto. Marko Zdešić na 50 metara slobodno zauzeo je 4. mjesto, a na 50 metara leđno 2. mjesto.


Krešo i Marko otplivali su svoje osobne rekorde što je potvrdilo kako su se ozbiljno i studiozno pripremali te kako su bili željni natjecanja. Naravno, osim s natjecanja, tu je bilo puno utisaka i dojmova iz nove sredine, drugačije kulture. Domaćini su osigurali veliki broj vrlo susretljivih volontera i volonterki što je nekim našim natjecateljima otežalo čak i sam povratak.


(F. H.)Objavljeno: 19.12.2007.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner