Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

PODRUČNOJ ŠKOLI U LUPOGLAVU DVA RAČUNALA ZA KNJIŽNICU28.2.2007.


U nazočnosti predstavnika devet osnovnih škola s područja Zagrebačke županije te predstavnika općinske knjižnice iz Bistre, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, 6. veljače u Osnovnoj školi "Stjepan Radić" u Božjakovini, uručio je 20 kompleta informatičke opreme za knjižnično poslovanje u ukupnoj vrijednosti od 243.000 kuna kao pomoć za rad školskih i narodnih knjižnica. Komplet se sastoji od računala s operativnim sustavom i antivirusnim programom, monitora, laserskog pisača i bar-code čitača.


Donacija za OŠ u Božjakovni namijenjena je Područnoj školi u Lupoglavu koju su nakon simbolične predaje svi nazočni i posjetili. U ovu Područnu školu Zagrebačka županija uložila je 400.000 kuna za sanaciju krovišta, zgrade i kuhinje, a u planu je i proširenje škole. PŠ Lupoglav trenutno ima 129 učenika u 7 razrednih odjeljenja od 1. do 4. razreda te rade u dvije smjene, rekao je ravnatelj OŠ "Stjepan Radić" Jure Mišković, napomenuvši kako je Zagrebačka županija omogućila proširenje OŠ u Božjakovini za dodatne četiri učionice.


U proteklom razdoblju Županija je pokrenula niz projekata u području školstva, a kao jedan od prioriteta i strateških zahvata je informatizacija i umrežavanje narodnih i školskih knjižnica na području Županije. Do sada je uključeno četrdesetak škola, a uskoro će sve škole, kako osnovne, tako i srednje, biti povezane u zajednički sustav.


(I.G.O.)Objavljeno: 28.2.2007.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner