Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

IZRAĐENI DIGITALIZIRANI PLANOVI K.O. BRCKOVLJANI28.2.2007.


Studentske prakse ubrajaju se u tradiciju Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jer se organiziraju i izvode diljem države već desetljećima. Ove godine je dogovorom između profesora Fakulteta, voditelja Katastra u Dugom Selu i načelnika Općine Brckovljani ostvarena stručna praksa u okviru koje su digitalizirani planovi katastarske općine Brckovljani. Takozvanu vektorizaciju planova napravilo je 35 studenata završnog IX. semestra s usmjerenja Inženjerska geodezija i upravljanje prostornim informacijama pod vodstvom prof. dr. sc. Miodraga Roića i mr. sc. Vlade Cetla te pod nadzorom dvojice asistenata.


Uspješan završetak stručne praske okončan je njihovom posjetom izlaganju na javni uvid nove katastarske izmjere katastarske općine Prozorje, koje se odvija u zgradi "Vodno-gospodarske ispostave za slivno područje Zelina - Lonja" u Dugom Selu, gdje ih je primio voditelj Ispostave Dugo Selo Područnog ureda za katastar Zagreb, Marijan Ratkajec. Načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek završenog dana, 16. veljače, ugostio je studente i nastavnike na prigodnom ručku u restoranu "Dioniz". Druženju je nazočio i dekan Geodetskog fakulteta prof. dr. sc. Zdravko Kapović koji je toplim riječima pozdravio sve prisutne i istaknuo važnost i korisnost stručne praske, kako za studente, tako i za lokalnu zajednicu na čijem području se organiziraju.


Naime, ovo je studentima zadnja konkretna zadaća prije diplomskog rada i njihovog izlaska na tržište rada. Lokalna zajednica, odnosno Općine Brckovljani, moći će koristiti digitalne podatke za planiranje svekolikih razvojnih aktivnosti, a katastru će se olakšati redovita aktivnost u servisiranju potreba građana. Načelnik Željko Funtek zahvalio se svima na njihovom doprinosu u razvoju općine Brckovljani.


Marijan RATKAJEC,  voditelj Ispostave Dugo Selo  Područnog ureda za katastar ZagrebObjavljeno: 28.2.2007.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner