Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

"ECO-ROLO" NE BRINE O SVOJIM NEKRETNINAMA26.10.2006.


Potaknut vijećničkim pitanjem o statusu triju nekretnina na području općine koje godinama propadaju i narušavaju izgled naselja, a neke i ugrožavaju sigurnost građana, načelnik Općine Željko Funtek progovara o klasičnom primjeru pretvorbe, tadašnjeg, društvenog u privatno vlasništvo. Naime, poslovni prostor u Lupoglavu, stara škola u Božjakovini i motel u Parku Božjakovina nekada u vlasništvu Trgovačkog društva "Budućnost" (vlasništvo bivše Općine Dugo Selo), a sada u trenutnom vlasništvu tvrtke "Eco-Rolo" d.o.o. iz Dugog Sela, sustavno su neodržavani, zanemarivani i s vremenom devastirani objekti.


Zgrada na križanju ceste Zagreb-Bjelovar s cestom Božjakovina- Brckovljani sagrađena je u 18. stoljeću i prvotno je u njoj bila smještena gostionica s prenoćištem i stanicom za zamjenu konja, da bi od 1924. godine do 1960. godine služila kao osnovna škola. Unazad 15 godina prostori u prizemlju iznajmljivani su za potrebe dućana, a na katu koriste se kao stambeni prostori. Ništa, kako veli načelnik Funtek, tijekom tog vremena nije učinjeno za adaptaciju ovog vrijednog objekta, spomenika kulture na području općine.


Također dodaje kako je zbog nadogradnje objekta uz motel u božjakovečkom parku oštećeno drvo sekvoje, jedno od najstarijih drveta na ovom području Europe, a glavnog krivca u takvoj neodgovornosti i nebrizi vidi u vlasniku tvrtke "Eco-rolo".


"Kada netko nešto jeftino kupi, o tome ne vodi brigu", analogija je pretvorbe na području cijele Hrvatske i općine Brckovljani, govori načelnik Funtek. Općina Brckovljani od prošle godine upućuje dopise tvrtki "Eco-rolo" s upitom o eventualnoj adaptaciji nekretnina na području općine, no kako ističu, do sada nikakav odgovor nisu dobili. 


 Objavljeno: 26.10.2006.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner