Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

OPĆINA OSNIVA SVOJE KOMUNALNO PODUZEĆE26.10.2006.


Vijećnici Općine Brckovljani na svojoj posljednjoj sjednici, 16. listopada, donose odluku o pokretanju inicijative o osnivanju komunalnog poduzeća na području općine Brckovljani. 


Odluka se temelji na predviđanjima da će DUKOM u sljedećem koncesijskom razdoblju izgubiti distribuciju plina, trenutno najjaču djelatnost u ovoj tvrtki. Dukom na svom cjelokupnom distributivnom području godišnje bilježi 16 milijuna kubika potrošnje plina, što je minimalna količina potrošnje potrebna za dobivanje koncesije te je neizvjesno hoće li i dalje biti distributer plina. Kao još jedan od razloga osnivanja vlastitog komunalnog poduzeća Općina Brckovljani navodi kako sredstva koja izdvajaju za izgradnju komunalne infrastrukture DUKOM zadržava kratkoročno i koristi ga za podmirenje dugovanja. Grad na žalost kasni sa svojim plaćanjima, a time se DUKOM dovodi u tešku situaciju. 


Na zadnjoj sjednici Skupštine DUKOM-a načelnik Funtek predlaže da se sve strane pokušaju dogovoriti kako bi se distribucija plina zadržala na dugoselskom području, no, nažalost do takvog sastanka nije došlo. 


Sredinom listopada održan je sastanak u Zagrebačkoj županiji na temu daljnja distribucija plina istočnog dijela Zagrebačke županije. Na sastanku su bili nazočni direktori svih komunalnih poduzeća te načelnici i gradonačelnici (osim iz Dugog Sela) kao vlasnici tih poduzeća. Razgovaralo se o osnivanju Trgovačkog društva za distribuciju plina na istočnom dijelu Zagrebačke županije, a bilo je i raznih prijedloga. 


Kako veli načelnik Funtek, "ne želimo čekati prekriženih ruku. Osnivanjem svog komunalnog poduzeća preuzeli bi daljnju izgradnju komunalne i društvene infrastrukture koja bi bila puno brža od ove koja ide preko DUKOM-a, a u daljnjem razdoblju i distribuciju vode", najavljuje Funtek.


Prema najavama novo trgovačkog društvo Općine Brckovljani trebalo bi biti registrirano sljedeće godine, a do same registracije sva prava i obveze Općine prema DUKOM-u i dalje vrijede, govori načelnik Željko Funtek. U sklopu djelatnosti novog komunalnog poduzeća planira se organizacija javnog prijevoza. Prijevoz bi bio organiziran do Dugog Sela, do željezničkog kolodvora, ukoliko Čazmatrans ostaje kod ovako velikog poskupljenja kazao je načelnik Funtek.Objavljeno: 26.10.2006.


shadow
banner banner banner banner banner banner