Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

ZA PROGRAM GRADNJE KOMUNALNE INFRASTRUKTURE U 2006. GODINI 14,8 MILIJUNA KUNA, A ZA PROGRAM ODRŽAVANJA 1,2 MILIJUNA KUNA23.1.2006.


Sukladno donesenom proračunu za 2006. godinu izrađeni su i bitni programi gradnje i održavanja komunalne infrastrukture za područje općine Brckovljani. Tako se u programu gradnje objekata komunalne infrastrukture planiraju znatno veća sredstva nego u 2005. godini, ukupno 14,8 milijuna kuna. Za izgradnju javnih površina, nerazvrstanih cesta, groblja i javnu rasvjetu predviđa se utrošiti 8.726.600 kuna, a sredstva će se većim dijelom osigurati iz proračuna, komunalnog doprinosa i ostalih izvora prihoda. Iako je asfaltiranje nerazvrstanih cesta po naseljima najvećim dijelom već završeno u prošloj godini, otplata će se izvršiti u ovoj godini i to u ratama. Za tu namjenu predvi eno je 3,7 milijuna kuna.


U Općini vjeruju da će do kraja godine napraviti više od 80 posto radova na izgradnji i uređenju gospodarske zone najvažnijeg preduvjeta u gospodarskom razvoju općine. Stoga je u ovoj godini planirano 3 milijuna kuna utrošiti na izgradnju nerazvrstanih cesta u zoni, za izgradnju kanalizacije nešto više od milijun kuna, za izgradnju vodovoda oko 600.000 kuna, zatim izgradnja plinovodne mreže koja će iznositi nešto više od 400.000 kuna, a projekti za izgradnju javne rasvjete koštat će oko 37.000 kuna. U Detaljnom planu uređenja gospodarske zone predviđena je čestica za izgradnju trafo stanice, koja je nedavno prodana HEP-u Zagreb. Očekuje se da HEP Zagreb uskoro izradi glavni projekt izgradnje i ishodi građevinsku dozvolu, no je li to u međuvremenu napravljeno, zasada u Općini nemaju saznanja.


Načelnik Općine Željko Funtek istaknuo je i važan projekt završetak rekonstrukcije izgradnje vodovoda Božjakovina - Gračec (preostali dio od Prikraja kroz Gračec) procijenjene vrijednosti radova oko milijun kuna za koji su već nabavljene cijevi, a izvođač radova bit će tvrtka "Dukom". Pored toga planirana je izgradnja kanalizacije Brckovljani - Gračec Božjakovina - Prikraj duljine 7 kilometara čiji će projekt sufinancirati općinski proračun s 35 posto, odnosno 2 milijuna kuna, a u preostalom dijelu sudjeluju Hrvatske vode i fondovi.


U pripremi je izrada natječaja za projektnu dokumentaciju izgradnje pročišćavača otpadnih voda za područje općine. Procijenjena vrijednost izrade dokumentacije iznosi 600.000 kuna. Dobivanje građevinske dozvole planirano je u toku ove godine, a sljedeće godine započeli bi radovi na izgradnji. Namjera nam je, naglašava načelnika Funtek, poduzeti sve što je u moći Općine da se iskoriste mogućnosti predpristupnih fondova za financiranje projekta. U ovoj godini nastojat ćemo rekonstruirati vodovodnu i plinovodnu mrežu uz županijsku cestu od Prikraja do Prečeca (Ekonomsko dvorište), na kraju veli Funtek. Želja nam je da do 2007. godine dobijemo građevinsku dozvolu kako bi rekonstruirali preostalu trasu plinovoda od Gračeca do Štakorovca uz županijsku cestu. S obzirom da po slili zakona opskrba plinom više nije dio komunalnog gospodarstva, s ovim ulaganjem pričekat ćemo dok se ne utvrdi hoće li na ovom području djelovati novi distributer plina, kazao je Funtek.


(Iva Grgić Ozimec)


    


 Objavljeno: 23.1.2006.


shadow
banner banner banner banner banner banner