Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

S 52. redovne izvještajne Godišnje skupštine DVD-a Gračec - POVEĆANJE BROJA INTERVENCIJA22.3.2006.


Kao jedno od vodećih dobrovoljnih vatrogasnih društava na području općine i sa statusom B postrojbe na području Zagrebačke županije - DVD Gračec u prošloj godini zabilježio je dosada najveći broj intervencija - 38, što je do pet puta više nego u 2004. godini. Kako je pojašnjeno na Godišnjoj skupštini Društva 4. ožujka, 14 intervencija registrirano je na području Gračeca, 16 na području općine, a osam puta intervenirali su izvan područja općine. Razlog povećanju intervencija vide u vremenskim neprilikama i nepažnji građana, no tome dodajemo i opremljenost i osposobljenost članova radi čega se DVD Gračec uvijek poziva na teren. 


U prošloj godini Društvo je nabavilo novu auto-cisternu radi čega se zahvaljuju DVD-u Brckovljani, Općini Brckovljani VZO Brckvoljani i VZ Zagrebačke županije, a pored toga sredstva su uložena i u nabavu motorne pile, vatrogasnih odijela, prijenosne radio stanice te u ostalu investicijsku opremu. U sklopu održavanja doma postavljene su keramičke pločice za stubište, rekonstruirane su elektroinstalacije, a obavljeni su i ličilački radovi. 


Okosnica rada u Društvu i dalje je opremanje, stručno usavršavanje i obrazovanje članova. Učlanjeno je ukupno 78 osoba, a prosječna starost članova iznosi 22,6 godina što je posebno dojmilo predstavnika VZ Zagrebačke županije Josipa Novosela, pohvalivši njihove napore u specijalističkim osposobljavanjima članova. 


U sljedećoj godini DVD Gračec planira kontinuirano raditi na dosada zacrtanim ciljevima obučavanja članova, sudjelovanja na vatrogasnim natjecanjima, a u Domu planiraju urediti kuhinju, garažni prostor, garderobu, sanitarni čvor te okoliš Doma. Ukupno je planirano 179.000 kuna prihoda, od čega je iz općinskog proračuna predviđeno 50.000 kuna, od VZO Brckovljani 80.000 kuna. Za nabavu vatrogasne opreme te za uređenje Doma planirano je utrošiti 105.000 kuna. 


U sklopu sjednice, na kojoj su bili nazočni predstavnici VZ Zagrebačke županije, javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, brojnih DVD-a iz čak četiri županije, a tako i DVD-i s područja VZO Brckovljani, uručene su spomenice za 20. godišnji rad u DVD - Gračec i to Robertu Miholicu, Miroslavu Šladarcu i Stjepanu Švediju. Dodijeljene su srebrene i brončane medalje, vatrogasne plamenice, brojna priznanja i zahvalnice te članske iskaznice vatrogasnoj mladeži.


     


Tekst i fotografije: (I. G. O.)Objavljeno: 22.3.2006.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner