Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Predstavnici Zagrebačke županije obišli radove na nadogradnji osnovne škole u Božjakovini - ŽUPANIJA PLANIRA OSIGURATI DODATNIH 700.000 KUNA22.3.2006.


S obzirom da je projekt nadogradnje Osnovne škole "Stjepan Radić" u Božjakovini u završnoj fazi (u tijeku su ličilački radovi), školu su polovicom ožujka posjetili zamjenica župana Zagrebačke županije Mirjana Matušić-Pišl i pročelnik županijskog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Miroslav Burić. Nadogradnja škole u potpunosti se pokriva sredstvima iz proračuna Zagrebačke županije, koja je ujedno i osnivač ove škole. Ukupna vrijednost radova iznosi 2,7 milijuna kuna, međutim potrebno je još urediti okoliš i protupožarni put za što će, kako je rečeno prilikom posjeta županijskih predstavnika, Zagrebačka županija osigurati dodatnih 700.000 kuna.


Podsjećamo, u nadograđenom dijelu omogućit će se odvijanje nastave u četiri nove učionice, dva kabineta, osiguran je i prostor radionice za majstora, a u potkrovlju se otvara mogućnost za uređenje dodatnih šest učionica ili kabineta. 


Radovi. koje izvodi tvrtka "Pleper" d.o.o. iz Novske, započeti su u svibnju prošle godine, a trebali bi biti zaključeni do kraja školske godine. Kako predviđa načelnik općine Brckovljani Željko Funtek, službeno otvorenje predviđeno je uz proslavu dana općine u kolovozu ove godine. 


Nastava u OŠ "Stjepan Radić" do sada se odvijala u dvije smjene, doduše otežano, no izgradnjom dodatnog školskog prostora organizacija nastavebit će uvelike olakšana, a kvaliteta povećana


(I. G. O.)Objavljeno: 22.3.2006.


shadow
banner banner banner banner banner banner