Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Centar "Stančić" organizirao II. prvenstvo Hrvatske u alpskom skijanju za osobe s teškoćama u razvoju 11.4.2006.


Dvadeset i pet skijaša svih dobnih kategorija iz deset centara za rehabilitaciju diljem Hrvatske borilo se za titulu prvaka države. Na Sljemenu je, naime, 23. veljače održano II. prvenstvo Hrvatske u alpskom skijanju za osobe s teškoćama u razvoju.


Vrijeme je bilo pravo zimsko - s nekoliko stupnjeva ispod nule, puno snijega i na sreću bez vjetra. Organizatori prvenstva bili su Društvo specijalnih sportova Stančić i Centar za rehabilitaciju "Stančić". Pokrovitelji natjecanja Zagrebačka županija i Specijalna olimpijada Hrvatske osigurali su prekrasne medalje, ručak i druženje nakon utrke. Osnovni cilj bio je promicati i potaknuti razvoj specijalnog sporta za osobe s teškoćama u razvoju. Medalje i diplome osvojili su svi skijaši što je bila i posebna motivacija.


U odnosu na prošlo, na ovogodišnje Prvenstvo odazvalo se dvostruko više natjecatelja što upućuje da su Centri za rehabilitaciju konačno počeli provoditi zimske programe. Kroz seminare, zimovanja u centrima, u početnim i naprednim školama skijanja sudjelovalo je puno više korisnika u odnosu na prijašnje godine. Nadamo se da će se taj trend nastaviti i u sljedećim godinama. 


Velik posao na ovom prvenstvu odradio je Zagrebački skijaški savez. Od ranog jutra trasirali su i postavili veleslalomsku stazu, a uz elektronsko mjerenje vremena ovo je natjecanje imalo ozbiljnost pravog FIS prvenstva. 


Dodjela medalja, ručak i prigodno druženje nastavljeno je u prostorijama Skijaškog doma Medveščak. Za mnoge natjecatelje, osim dobrog rezultata isto tako je važno druženje i nova poznanstva.


Ivan NOVAK, profObjavljeno: 11.4.2006.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner