Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Gostovanje KUD-a "August Cesarec" u Slavoniji - "U BUDROVCI NA NEDILJU BILU"9.5.2006.


Na bijelu nedjelju, dakle tjedan dana po Uskrsu, članovi KUD-a "August Cesarec" iz Brckovljana krenuše put Budrovaca - sela nadomak Đakovu u ravnoj nam Slavoniji. Tamo smo pozvani na događanja pod zajedničkim nazivom "U Budrovci na nedilju bilu" što su obuhvaćala izložbu zlatoveza Obrtničke škole iz Đakova, koncert pučkih korizmenih napjeva u crkvi sv. Nikole biskupa u Budrovcima i vrhunac - smotru folklora što je bio i naš glavni cilj. Predstavili smo se s pjesmama i plesovima Ravnih kotara i Podravine u izvedbi prve postave, tamburaškim intermezom naših tamburaša i pjesmama i plesovima Međimurja u izvedbi najmlađih članova društva.


Svi naši nastupi popraćeni su burnim pljeskom razdragane publike u prepunom Vatrogasnom domu. Naši domaćini - članovi KUD-a "Šokadija" iz Budrovaca pobrinuli su se da osjetimo poznato veliko gostoprimstvo naših Slavonaca, počastili nas specijalitetima svoga kraja i priredili zabavu nakon službenog dijela uz sastav "Mladi šest" i Mariju Pavković. Ostali bismo mi i do jutra, da u to jutro nije svanuo ponedjeljak u čije smo se prve sate vratili kući puni dojmova, naročito oni kojima je ovo bilo prvo takvo iskustvo.


Na kraju ne mogu ne spomenuti mjesnog župnika, čovjeka s puno duha koji je pred svojom crkvom poveo kolo i vodio pjesmu - tako dragu slavonsku sa svima koji su se u kolo uhvatili. Ovim putem najavljujemo kako će 22. srpnja ove godine smotra folklora biti i u Brckovljanima. Neka ovo bude prvi poziv: Dođite i podijelite s nama sjećanje na vrijeme iz naše daleke i bliže prošlosti, vrijeme koje ne treba zaboraviti.


Darko BATIŠTA


 Objavljeno: 9.5.2006.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner