Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

BRATA IZ VODE SPASI!7.7.2005.


Poznatom motu svih vatrogasaca "Vatru gasi, brata spasi" vatrogasci s područja Brckovljana sudjelovanjem na intervenciji ispumpavanja vode iz poplavljenih prostorija na dugoselskom području dodali su novu dimenziju ovom geslu - "Brata iz vode spasi!".


Naime, zbog nevremena koje je zadesilo dugoselsko područje u petak 1. srpnja, i neočekivano velike količine vode koja je napadala u vrlo kratkom roku - Dugo Selo je zadesila elementarna nepogoda poplave. U pomoć dugoselskim vatrogasnim postrojbama koje su momentalno bile upućene na saniranje poplavljenih područja, stigle su već u 15:45 sati i postrojbe DVD-a s područja općine Brckovljani. Isprva upućena je postrojba DVD-a Gračec s dvije mobilne ekipe, no zatekavši katastrofalno stanje zatražena je aktiviranje svih raspoloživih postrojbi VZO Brckovljani. Na teren su zato stigle dvije mobilne ekipe DVD-a Brckovljani, Stančić-Štakorovec, Lupoglav, Prečec i Hrebinec. Na ispumpavanju prioritetnih javnih prostora te poplavljenih podruma i prostorija u privatnom vlasništvu angažiran je 51 vatrogasac i 10 vatrogasnih vozila s devet pumpnih uređaja. Sanirani su sljedeći objekti: Dom zdrvalja Dugo Selo, Poslovnica Zagrebačke banke, javne podzemne garaže u Kažotićevoj ulici, kao i veliki broj privatnih stambenih objekata u ulici I. G. Kovačića, A. G. Matoša, A. Starčevića, J. Zorića, R. Boškovića i u Kolodvorskoj ulici, a sanirane su i magistralne prometnice Zorićeva, Zagrebačka, Osječka, Kozinska, Šaškovečka te ulice koje se na magistralnu prometnicu priključuju iz pravca Martin Brega.


Zapovjedništvo VZO Brckovljani odaje priznanje i zahvaljuje svim članovima operativnih postrojbi Zajednice na zalaganju i požrtvovnosti, kao i načelniku Općine Željku Funteku te pekari "Gračec" koji su se logistički pobrinuli za ljudstvo na terenu.


I. G.


 Objavljeno: 7.7.2005.


shadow
banner banner banner banner banner banner