Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

NOVE AUTOBUSNE LINIJA TVRTKE "DAROJKOVIĆ"1.10.2005.


Putnici na relaciji Štakorovec - Dugo Selo - Sesvetski Kraljevec (okretište autobusa) za prijevoz mogu koristiti autobuse tvrtke Darojković.


Dopusnicu za javni međugradski i međužupanijski prijevoz na tom području ima Čazmatrans.


No, od početka rujna legalno i sukladno izdanom odobrenju voze i ovi autobusi tvrtke Darojković i to uz povoljniju cijenu, a vozne i mjesečne karte kupljene za njihove autobuse vrijede i za ZET-ov prijevoz na području Zagreba, kako ističe vlasnik S. Darojković. Dodaje kako će putnici uskoro tim kartama moći vlakovima HŽ-a nastaviti putovanje u smjeru Zagreba.


Iz voznoga reda vidljivo je 48 polazaka iz Štakorovca u razdoblju od 4,20 do 23,30 sati te isto toliko povrataka iz Sesvetskog Kraljevca počevši od 4,50 do 23,55 sati radnim danom. Subotom autobusi polaze 21 put, a nedjeljom i blagdanom vozi 19 autobusa tijekom dana.


Prema navedenom, Darojković d.o.o. uspostavio je djelomičnu jednotarifnu uniju na ovom području, kako ističe, uz povoljnije uvjete prijevoza s kasnijim noćnim odlaskom i povratkom.


No aktualni koncesionar Čazmatrans ovaj prijevoz smatra nelegalnim najavljujući žalbu i tužbu zbog povrede zakona i za nadoknadu štete.


(N.K.)Objavljeno: 1.10.2005.


shadow
banner banner banner banner banner banner