Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

ČIŠĆENJE KANALA I PUTNIH JARAKA1.10.2005.


Nakon obilnih kiša proteklog ljeta, a tako i rujanskog nevremena, poplavljeni su dijelovi naselja Gračec i Prikraj. Oborinske vode u većoj količini naglo su potekle s padina brckovečkog brijega. Na križanju cesta u Gračecu voda je preplavila prometnice i ušla u privatne kuće zbog nepropusnih cijevi. Uz to su neočišćene putne grabe uz županijske ceste. Županijske ceste samo obave otkos trave uz bankine, a u grabama raste korov i šiblje koje onemogućava protok vode kaže načelnik općine Ž. Funtek, ističući kako Općina održava grabe uzduž nerazvrstanih cesta radi sprečavanja poplava u ovakvim situacijama.


Onečišćeni kanal od državne ceste D41 koji prelazi županijsku cestu u Brckovljanima u smjeru Ivanić Grada razlog je poplave u Prikraju gdje se voda prelijevala preko ceste te poplavila četiri ulice u naselju. Pored toga, vlasniku bistroa dozvoljeno je zacjevljenje kanala s preuskim promjerom cijevi, što otežava stanje u uvjetima većih oborina. Nadležnost nad ovim kanalom imaju Hrvatske vode čiji su se predstavnici sastali s građanima i općinskim vodstvom te su preuzeli obvezu čišćenja spomenutog odvodnog kanala radi sprečavanja poplava ubuduće.


Zatraženo je i izvješće o prikupljenim sredstvima od obveznika plaćanja vodne slivne naknade kao i izvedenim radovima za protekle tri godine na ovom području kazao je načelnik Funtek očitujući nezadovoljstvo održavanjem kanala i obavljenim poslovima.Objavljeno: 1.10.2005.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner