Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

NIJE JAPAN ODMAH IZA VRBOVCA28.10.2005.


U posjet Centru Stančić stigla je draga prijateljica iz Japana Jukiko Tanizawa. Mlada studentica ove godine odlučila je posjetiti Europu, a među nekoliko zemalja odabrala je i Hrvatsku. Razlog posjeti bile su prije svega naše prirodne ljepote, ali i naši sportaši Centra Stančić. Naime, Jukiko se prošle zime upoznala s trojicom naših alpskih skijaša, hrvatskih reprezentativaca iz Centra Stančić, za vrijeme Specijalnih zimskih olimpijskih igara u Japanu. Tamo smo bili među 1700 sportaša iz cijelog svijeta, a svu pomoć u komunikaciji tijekom treninga, natjecanja, provođenja slobodnog vremena i drugo pružalo je 600 volontera. Cijelog boravka u Japanu hrvatskoj reprezentaciji pomoć su pružili Jukiko, Aki, Asaoga, Paul i Jukio.


Osobito loši klimatski uvjeti vladali su u Shigakogenu jer svih sedam dana uz "najvišu" temperaturu od -15 C, puhao je vjetar i padao snijeg. Tu su se upravo održavala natjecanja u alpskim disciplinama, pa su uz naše sportaše sve to morali podnijeti i naši volonteri Paul i Jukiko. Krešo, Mladen i Boris i u takvim uvjetima osvajali su medalje, pa je prava šteta da za svoju svakodnevnu pomoć, suradnju i požrtvovnost i naši volonteri nisu dobili medalju. Naši uspjesi bili su njihova najveća nagrada, a Kraš čokolade i licitarska srca njihove zlatne medalje. Suze rastanka na tokijskom aerodromu dokazale su s koliko su dobre volje i odanosti bili uz nas.


Zato smo Jukiko primili otvorenog srca i smatrali je posebno dragim gostom. Uz razgovor, razgledavanje fotografija, materijala i suvenira iz Japana prisjetili smo se naših zimskih avantura. Krešo nije zaboravio tradicionalni japanski ples i time je posebno oduševio Jukiko. I opet na kraju suze na rastanku - nije Japan odmah iz Vrbovca da bi se mogli posjećivati. Ostalo nam je samo zaželjeti Jukiko Tanizawi sretan put znajući da s nama dijeli iskustva i sjećanja koja se ne zaboravljaju.


Tekst i fotografija: Ivan Novak, prof.Objavljeno: 28.10.2005.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner