Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Zajednička konferencija za novinstvo općinskih organizacija Rugvice i Brckovljana SDP-OVCI PORUČUJU: "ZAJEDNO SMO JAČI!"20.12.2005.


Općinske organizacije SDP-a Rugvice i Brckovljana odlučile su zajedništvom i međusobnom suradnjom poboljšati rejting SDP-a na njihovom području. Zajednički problemi kao i slična pozicija u obnašanju vlasti na lokalnoj razini razlog je više za zajednički nastup. 


Osim toga, nakon izbornih konvencija neophodno je građanima predstaviti novo rukovodstvo stranke kao i program rada i djelovanja za sljedeće razdoblje. Rukovodstvo obiju općinskih organizacija napravilo je otklon od klasičnog poimanja rada stranke, a članstvo organizacija pozdravilo je inicijativu za zajedničkim nastupom.


S obzirom da jedince lokalne samouprave ne mogu same ostvariti velike infrastrukturne projekte koji su jednako važni za stanovnike Rugvice, Brckovljana i Dugog Sela, zajednički nastup SDP-ovca na nivou županije i šire je opravdan.


Do sada se rad SDP-a uglavnom svodio na rad s članovima stranke unutar općinskih organizacija, a povećana aktivnost i kontakti s građanima ostvarili su se jedino u predizborno vrijeme. SDP-ovci takav način rada žele promijeniti i još više pomoći boljitku i razvoju općina.


Konkretan pomak već je napravljen samom razmjenom iskustava između organizacija, a kao prvi zajednički zadatak SDP-ovci navode inicijativu za što skorijim rješenjem imovinsko - pravnih odnosa između općina Rugvice i Brckovljana i grada Dugog Sela. Činjenica da dosadašnji način gdje svaka općina i grad Dugo Selo imaju udio u upravljačkoj strukturi otežava rad i koči daljini razvoj.


Zajednički nastup i preuzimanje inicijative u rješavanju problema zasigurno će biti dobro ocijenjeno kod birača, a SDP-ovci su poslije lokalnih izbora oštro krenuli u izvršenje predizbornih obećanja.


Tekst i fotografija: (J. K. B.)Objavljeno: 20.12.2005.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner