Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Zagrebačka županija i Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije donirala vatrogasnu opremu - DVD-U GRAČEC OPREMA VRIJEDNA BLIZU 50.000 KUNA20.12.2005.


U organizaciji Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i Dobrovljnog vatrogasnog društva Gračec, 30. studenoga u matičnim prostorima DVD-a Gračec donirana je vatrogasna oprema za 12 općinskih i jednu gradsku vatrogasnu zajednicu s područja Zagrebačke županije u ukupnoj vrijednosti 560.000 kuna. Županija i VZ Zagrebačke županije nabavila je opremu po načelu 100+100=50, po kojem jednu trećinu donirane opreme financira Županija, drugu VZ Zagrebačke županije, a treću dobrovljno vatrogasno društvo kojemu je namijenjena oprema.


Vrijednu vatrogasnu opremu uručio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, a DVD-u Gračec kao temeljnoj postrojbi B kategorije VZ Zagrebačke županije i VZO Brckovljani donirana je oprema u vrijednosti oko 50.000 kuna. Oprema se sastoji od intervecijskih zaštitnih vatrogasnih odijela, radnih vatrogasnih odijela, čizama, penjačkih i užadi i ostale opreme potrebne za rad dobrovljnih vatrogasaca Gračeca. U sklopu iste večeri izvršena je i primopredaja vatrogasnog vozila DVD-u Gračec. Radi se o cisterni tipa Magirus zapremine 2 800 litara s bacačem vode i pjene nabavljeno od tvrtke "VA-MAT" iz Zagreba. Vrijednost vozila iznosi oko 170.000 kuna, a u jednom dijelu financiranja sudjelovala je i VZ Zagrebačke županije doniravši 22.500 kuna. Cisterna je kupljena na leasing, a otplata će biti zaključena do ožujka 2007. godine.


Primopredaji vatrogasne opreme u Gračecu osim predstvanika Zagrebačke županije i VZ Zagrebačke županije nazočili su načelnici općina s područja Županije i kao domaćin načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek.


(I. G. O.) FOTO: Marijan ĐurinecObjavljeno: 20.12.2005.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner