Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Održana jubilarna 110. godišnja skupština DVD-a Brckovljani - MARIJAN GECEG - NOVOIZABRANI PREDSJEDNIK22.3.2005.


Odlukom sa sto i desete skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Brckovljani održane 19. veljače na mjesto dosadašnjeg predsjednika Slavka Jukića koji se zahvalio na dužnosti, izabran je Marijan Geceg, dosadašnji tajnik Društva. Za dopredsjednika imenovan je Slavko Bedeković, za tajnika Predrag Šotić, a za blagajnika Krunoslav Šotić, dok je novi zapovjednik društva Ivica Jukić.


Prema riječima novog predsjednika DVD Brckovljani trenutno broji 54 člana - 37 operativna, četiri pričuvna, jedan začasni te 13 članova vatrogasne mladeži. Društvo se u prošloj godini omasovilo sa šest novih članova, a na samoj sjednici te večeri u članstvo je primljen još jedan član - Josip Hrg. Društvo je u protekloj godini, istaknuto je u izvješću, uredilo poligon za vježbu u dogovoru s Općinom Brckovljani, nabavljena je informatička oprema za kancelarijski prostor te je instaliran uređaj za elektronsko uzbunjivanje električnom sirenom telefonskim putem. Zabilježeno je 10 intervencija, no vatrogasci su tokom minule godine obavili i prijevoz vode za potrebe stanovništva i napajanje stoke - odvožena je 21 cisterna s ukupno 154 m3 vode.


Na memorijalu Stjepan Đuro Deželić u Ivanić Gradu osvojili su 11. mjesto u konkurenciji 33 ekipe; na III. memorijalu Goran Nađ u Hrebincu I. ekipa je osvojila 1. mjesto, II. ekipa 2. mjesto, a na brzinskoj vježbi osvojeno je 1. mjesto i prelazni pehar; u vježbi 8/8 u Laktecu osvojeno je 2. mjesto, a u Kominu na memorijalu Vladimir Brcković-Zima osvojeno je 11. mjesto.


U financijskom planu za ovu godinu koji iznosi 192.000 kuna iz općinskog proračuna za redovnu djelatnost te za potrebe održavanja mobilnosti Društva ukupno će se dotirati 110.000 kuna. Društvo planira 55.000 kuna uložiti u nabavku nove opreme, a od preostalih sredstava - 30.000 kuna uložit će u investicijsko održavanje doma, a isto toliko trebali bi iznositi troškovi proslave obljetnice osnutka Društva koja će se obilježiti 4. rujna. Na sjednici, kojoj su prisustvovali predstavnici brojnih susjednih i prijateljskih društava kao i dopredsjednik VZ Zagrebačke županije Josip Kelšin stariji, Društvo je dodijelilo i spomenice za 20 godina rada svojim članovima Tihomiru Paju i Krunoslavu Šotiću.


 


Tekst i fotografije: (I. G.)Objavljeno: 22.3.2005.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner