Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Općinsko vijeće odlučivalo o kreditnom zaduživanju - 32 MILIJUNA KUNA ZA IZGRADNJU INFRASTRUKTURE15.4.2005.


Na pretposljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Brckovljani u ovom sazivu, održanoj 24. ožujka, vijećnici su većinom glasova odlučili kreditno zadužiti općinski proračun kod državnih institucija na iznos od 32 milijuna kuna na sljedećih 15 godina kako bi se izgradio sustav odvodnje otpadnih voda na području općine te kako bi se obnovio vodovod od Božjakovine do Gračeca. S obzirom da se ta odluka donijela na samom kraju mandata, vijećnik Marijan Šola iz redova HDZ-a, nije ju podržao, komentiravši - premda nije protiv razvoja općine i kreditnog zaduživanja, odluka je ishitrena te je predložio njeno odgađanja do drugog saziva Vijeća. Načelnik Željko Funtek kazao je kako vrijeme možda izgleda pogrešnim, no ukoliko Općina sada ne reagira neće se moći prijaviti, niti konkurirati, za dobivanje novaca iz europskih pristupnih fondova, koji će, prema Funtekovim riječima, težiti 80 milijardi kuna.


Na sjednici je donesena i odluka o priključenju na komunalnu infrastrukturu na području općine te odluka o komunalnom doprinosu koje se mijenjaju u dijelu određivanja cijene komunalnog doprinosa i priključaka na infrastrukturu u novoosnovanoj gospodarskoj zoni. Predloženo je smanjenje tih doprinosa za 50 posto od njihove cijene u drugim dijelovima općine, kako bi se potakao dolazak poduzetnika u tu zonu, no vijećnici oporbe nisu niti tu odluku podržali.
Vijećnici su, između ostalog, prihvatili financijski izvještaj Općine Brckovljani za prošlogodišnje razdoblje, po kojem je planirano 8,2 milijuna kuna, dok je ostvareno 7,7 milijuna kuna. Većinom glasova usvojena su i izvješća o izvršenju programa gradnje te programa održavanja komunalne infrastrukture za 2004. godinu.


Odlukom vijećnika prihvaćeno je da Općina raspiše natječaje za prodaju i zakup poljoprivrednog zemljišta na području općine, iako je, istaknuto je na sjednici, Božjakovina d.d. prodaju većine zemljišta uspjela stopirati stavljanjem sudske zabrane na ta zemljišta. Naime, kako je kazao načelnik Funtek, samo dva sata prije početka sjednice iz Državnog odvjetništva stiglo je mišljenje kako se zemljište na koje je upisana zabrana ne može prodati, niti dati u zakup. Od općinske vlasti izražena je sumnja kako netko iz političkih krugova na ovaj način pokušava blokirati rad Općine.


I. G.Objavljeno: 15.4.2005.


shadow
banner banner banner banner banner banner