Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

USVOJEN STRATEŠKI PLAN GOSPODARSKOG RAZVOJA OPĆINE15.4.2005.


Na posljednjoj sjednici ovog mandata Općinsko je vijeće razmotrilo i usvojilo strateški razvojni plan prema prijedlogu radne grupe općinskih dužnosnika i gospodarstvenika kojeg su oblikovali stručnjaci Urban Instituta. Razvoj gospodarske zone, pokretanje nove proizvodnje i zapošljavanje, unapređenje poljoprivredne proizvodnje posebice u dijelu obiteljskih seoskih gospodarstava za turističko tržište kao i razvoj seoskog turizma - važnije su odrednice razvojnog plana. Uz spomenuto strateška su pitanja razvoj turizma utemeljenog na bogatoj kulturno-spomeničkoj baštini i etnograditeljstvu, a sve ovo prati program izgradnje komunalne infrastrukture. 


Plan gospodarskog razvitka kojeg će objaviti, između ostalog i na Internet stranici Općine Brckovljani polazište je za aplikacije u natječajima koje upravo za ove programe raspisuju fondovi EU. Plan je jedan od uvjeta u natjecanju za bespovratna sredstva koja će općina ulagati u spomenute strateške projekte (gospodarsku zonu, infrastrukturu, poljoprivrednu proizvodnju, seoski i kulturni turizam).


Općina Brckovaljani, kazao je načelnik Ž. Funtek, već se prijavila na raspisane natječaje tražeći sredstva za asfaltiranje ulica, izgradnju kanalizacije i dogradnju zgrade osnovne škole. Slijedi sezona najintenzivnijih radova.


Na ovoj sjednici vijećnici su odlučili iznajmiti poljoprivredno zemljište za obrađivanje. Radi se o parcelama koje su programom predviđene za prodaju, no uslijed sudskog spora koji će potrajati, zemljište će obrađivati korisnici najma prema ugovoru s Općinom.


N. K.Objavljeno: 15.4.2005.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner