Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

USPJEŠNO IZVEDENA VATROGASNA VJEŽBA - SVIBANJ 2005.17.6.2005.


Vatrogasna zajednica Brckovljani je prema operativnom planu za 2005. godinu održala javnu taktičku združenu vježbu vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice Brckovljani. Domaćin vježbe ovaj put je bilo DVD Lupoglav, a cijela vježba odvijala se na prostoru ispred Osnovne škole u Lupoglavu gdje je simulirani požar započeo u protoriji za pripremu hrane na 1. katu. Zadatak vatrogasaca bio je lokalizacija požara te gašenje uz primjenu kombiniranih postupaka vanjske i unutarnje koncentrične navale. Nastavničko osoblje je također bilo uključeno u vježbu tako što su organizirali evakuaciju učenika bez i uz nazočnost vatrogasaca, a učenici su cijeli tok vježbe sa zanimanjem pratili na sigurnoj udaljenosti od požarišta.


Svaka vatrogasna postrojba je prilikom dolaska na poprište požara primila zapovijed od zapovjednika VZO Brckovljani, Stjepana Gabuda jer je jedan od zadataka vježbe bio i provjera neposrednog zapovijedanja te upotreba stožera i zapovjedi u koordinaciji s osobljem škole. Sve vatrogasne postrojbe bile su pod punom vatrogasnom opremom, a s obzirom na izrazito vruć dan najteže je bilo vatrogascima koji su imali specijalna odijela s maskama za zaštitu od dima. S obzirom da je u okolici škole za vrijeme vježbe sve vrvjelo od vatrogasca i vatrogasnih vozila, mnogo znatiželjnika se zaustavljao uz cestu nudeći svoju pomoć.


Na vježbi je sudjelovalo 7 vatrogasnih društava, 10 vatrogasnih vozila te 50 vatrogasaca. Sve vatrogasne postrojbe profesionalno su odradile svoje zadatke te je vježba uspješno završena a nije zabilježen niti jedan značajniji propust vatrogasaca ili osoblja škole.


Osim predsjednika i tajnika VZO Brckovljani Marijana Gecega i Marijana Đurinca vježbi je prisustvovao i načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek koji je izrazio zadovoljstvo s pokaznim vještinama i osposobljenošću vatrogasaca.


Tekst i fotografije: J. K. B.Objavljeno: 17.6.2005.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner