Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

OPĆINA U ZAŠTITI GRAĐANA16.7.2004.


Općinsko poglavarstvo razmotrilo je peticiju 157 građana Gračeca, koji imaju stambene ili poslovne objekte blizu sagrađenog repetitora GSM mreže, a kojom traže Općinu Brckovljani da se bespravno sagrađeni odašiljač ukloni.


S obzirom da Općina kao jedinica lokalne samouprave, kazao je načelnik Željko Funtek, nema ingerencije kod slučajeva bespravne gradnje, već je to u domeni Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša, jedini način na koji Općina može pomoći građanima Gračeca je da im osigura odvjetnika koji će braniti njihova prava, što će i učiniti, veli Funtek.


O toj temi bilo je riječi i na sastanku načelnika Funetka i predstavanika Zagrebačke županije, no međutim niti županijske službe nemaju ovlasti utjecati da se repetitor ukloni. Istaknuto je da je jedino pravni put moguć za rješvanje ovog problema. Kako bi nadležne službe dobile uvid u situaciju, Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okoliša upućen je dopis s priloženom peticijom, o čemu bi se dogledno vrijeme ovo ministarstvo trebalo očitovati.


Pripremila IVA GRGIĆ             Fotografija JASMINKA KOKOT-BAMBIĆObjavljeno: 16.7.2004.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner