Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

SMOTRA FOLKLORA U BRCKOVLJANIMA3.8.2004.


Sparno i vruće predvečerje nije spriječilo brojne goste i stanovnike općine Brckovljani da uživaju u narodnim pjesmama i plesovima koje su im uoči Dana općine pripremili domaćini smotre KUD "August Cesarec" i Općina Brckovljani. Načelnik Općine Brckovaljani i predsjednik KUD-a "August Cesarec" Željko Funtek, srdačno je pozdravio sve prisutne, izrazivši zadovoljstvo što se toliko mladih okupilo na jednom mjestu, njegujući narodne običaje i folklornu baštinu.


Posebno je pozdravio drage prijatelje i stare znance članove KUD-a "Rusova" iz Češke Republike koji su kao sudionici Smotre folklora u Zagrebu proveli nekoliko dana kod svojih domaćina i prijatelja iz KUD-a "August Ceasrec" u Brckovljanima.


Osim gostiju iz Češke Republike nastupili su i kulturno umjetnička društva iz okolnih mjesta; KUD "Preporod" iz Dugog Sela, KUD "Ogranak seljačke sloge" iz Lupoglava, KUD "Sesvetska Sela" iz Sesveta i domaćini KUD "August Cesarec" iz Brckovljana. Usprkos vrućoj ljetnoj večeri i teškim narodnim nošnjama, sudionici smotre s lakoćom i veseljem izveli su svoje koreografije, popraćeni burnim pljeskom oduševljene publike. No, najviše zanimanja pobudio je nastup gostiju iz Češke koji su svirkom, pjesmom i atraktivnim koreografijama dočarali dio svoje folklorne baštine.Objavljeno: 3.8.2004.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner