Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

PRIGODNE RIJEČI, KULTURNI I SPORTSKI PROGRAM10.9.2004.


Sjednici Općinskog vijeća i Poglavarstva održanoj prigodom općinskog praznika prisustvovali su župan Stjepan Kožić, potpredsjednik Skupštine Zagrebačke županije Ivan Rijetković, predstavnici susjednog grada Dugog Sela, općine Rugvica, brojni suradnici, predstavnici ustanova, institucija, udruga i drugi gosti.


Nakon pozdravnih i uvodnih riječi predsjednika Vijeća Milana Kralja i načelnika Željka Funteka, župan S. Kožić uputio je riječi čestitke prigodom Dana općine. Istaknuo je dosadašnje potpore Zagrebačke županije ovoj općini doznačene za izgradnju komunalne infrastrukture, gospodarske projekte, poljoprivredne poticaje te za programe u društvenim djelatnostima, posebice školstvu, zdravstvu, socijalnoj skrbi i kulturi.


Osvrnuvši se na razvojne programe cijele Županije, pobrojavši razvojne gospodarske projekte, župan Kožić potvrdio je da će Zagrebačka županija i dalje pratiti razvoj općina i gradova, uz potpore i dotacije kako bi se stvarali što povoljniji i ujednačeni uvjeti života na cijelom županijskom području.


U nastavku svečanosti učenici Osnovne škole S. Radića iz Božjakovine izveli su prigodni program. Ana Birt i Dominik Mišković nastupili su u glazbenom dijelu programa, a Dejana Mosković, Josipa i Tomislava Barnjak govorile su stihove Gustava Krkleca. Članovi podmlatka KUD-a A. Cesarec uz pratnju tamburaša izveli su međimurske plesove.


U prostoru Osnovne škole posjetitelji su mogli razgledati dvije izložbe slika. Veći broj ulja na platnu, pejsaža i veduta izložila je slikarica Milka Fureš.


Rudolf Dokuš predstavio se brojnim radovima, zavičajnim motivima i prizorima iz svog životnog okruženja koje je prenio na pedesetak izloženih slika.


Prigodom Dana općine odigran je uzvratni nogometni susret. Ekipa općinskih dužnosnika Brckovljana susrela se na svom terenu s ekipom rugvičkih dužnosnika i nogometaša. Brckovečka ekipa u Rugvici pobijedila je Rugvičane prigodom Dana općine Rugvica s rezultatom 5:3, a nadmoć je potvrdila i ovom prigodom zabivši Rugvičanima dva pogotka, a primivši jedan pogodak gostujuće ekipe.


Osim nogometa održano je i natjecanje u gađanju glinenih golubova.Objavljeno: 10.9.2004.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner