Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Županijsko natjecanje mladih vatrogasaca održano u Dugom Selu PREKO 600 NATJECATELJA POKAZALO VJEŠTINU I BRZINU10.9.2004.


Dugo Selo bilo je domaćin županijskog natjecanja mladih vatrogasaca - djevojčica i dječaka u dobi od 6 do 12 godina koje je održano u subotu, 4. rujna na prostoru rukometnog igrališta i Perivoja Ivane Brlić Mažuranić. Na ovoj se manifestaciji u organizaciji Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije okupilo preko 600 natjecatelja u 34 muške i 21 ženskoj ekipi iz gradova i općina Zagrebačke županije. O organizaciji natjecanja i njihovom boravku u Dugom Selu pobrinula se dugoselska vatrogasna zajednica. Natjecatelje i njihove voditelje, predstavnike svih vatrogasnih zajednica gradova, općina, Županije i HVZ u ime domaćina pozdravio je dugoselski gradonačelnik Boris Mahač. Predsjednik Gradskog vijeća Milivoj Obad i pročelnik odjela za društvene djelatnosti Veljko Bertak također su nazočili svečanosti otvorenja natjecanja.


Predstavnica Zagrebačke županije N. Kozić pozdravila je brojne ekipe vatrogasnog podmlatka koji slijede stoljetnu tradiciju dobrovoljnog vatrogastva. Nakon mimohoda brojnih ekipa predvođenih dugoselskim mažoretkinjama koje su nosile natpise s imenima i svečanog postrojavanja predsjednik županijske VZ Nenad Kurilovčanin otvorio je natjecanje u nazočnosti predstavnika Hrvatske vatrogasne zajednica Maria Starčevića. Svečanost otvorenja ove županijska manifestacija pratila je limena glazba iz Gornjeg Desinca. Dugoselske ekipe Prve pomoći bile su pripravne za eventualne intervencije.


U vježbama gašenja požara i štafeti najuspješniji su bili mladi vatrogasci iz Sv. Ivana Zeline dok je dugoselska ekipa zauzela 14 poziciju, a Andrilovčani su bili 21. Predstavnici VZO Brckovljani - ekipa iz Prečeca plasirali su se na 10. mjesto, mladi Hrebinčani bili su 13., a Lupoglavci 15. Ekipa VZO Rugvica zauzela je 30. mjesto.


Od djevojčica najbolje je rezultate ostvarila ekipa iz Komina, a ekipa iz Hrebinca plasirala se na 10 mjesto. Predstavnici VZG Dugo Selo - ekipa iz Leprovice bila je 15., a Rugvičanke su zauzele 21. mjeste.


Sve ove ekipe, s više ili manje bodova, obavile su natjecateljske zadatke bez pogreške. Tri prvoplasirana muške ekipe (iz Sv. I. Zeline, Petkovog Brijega i Sv. Helene), kao i tri najbolje ženske ekipe na čelu s Kominom koju slijedi Biškupec Zelinski i Pavučnjak dobile su pehare koje su im uručili predsjednici županijske i dugoselske vatrogasne zajednice.


Uz dobre rezultate i bodove svi su natjecatelji pokazali znanje u rukovanju opremom primjerenom njihovoj dobi, kao i vještine koje mogu primijeniti u sprečavanju požara, a tako i prilikom potreba za intervencijom.


(Nada Kozić)Objavljeno: 10.9.2004.


shadow
banner banner banner banner banner banner