Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

KUD "Ogranak seljačke sloge" iz Lupoglava obilježio 70. obljetnicu - VEČER FOLKLORA I USPOMENA2.11.2004.


Pod pokroviteljstvom Poglavarstva općine Brckovljani obilježena je 70. obljetnica djelovanja i kontinuiranog rada Kulturno umjetničkog društva "Ogranak seljačke sloge" iz Lupoglava. Proslava je održana u subotu 18. rujna u prostoru Vatrogasnog doma u Lupoglavu.


Mnogobrojne goste te nekadašnje i sadašnje članove društva toplo je pozdravila predsjednica KUD-a Zlata Grgošić istaknuvši kako je KUD "Ogranak seljačke sloge" odraz kulture i duhovne vrijednosti kraja u kojem djeluje, a ujedno je i najstarije aktivno društvo na području općine Brckovljani.


Tijekom dugih 70 godina postojanja u rad društva utkano je mnogo ljubavi i tisuće sati dobrovoljnog rada. O tome su posvjedočili i nekadašnji članovi društva, sada već u poznim godinama, koji su se s oduševljenjem odazvali pozivu na proslavu 70. godišnjice KUD-a.


Prilikom uručivanja zahvalnica za njihov dugogodišnji rad u Društvu kapnula je i pokoja suza, djelomice zbog uzbuđenja, a i navrlih sjećanja na brojna zajednička gostovanja, nastupe, putovanja i vesela druženja.


Na proslavu 70-te obljetnice odazvali su se i članovi KUD-a "Molve" iz Molvi, koji su efektnim nastupom i izvođenjem koreografije "Molvanski svati" oduševili domaćine od kojih su se mnogi prvi put upoznali s folkornom baštinom podravskog kraja.


Osim gostiju nastupili su i članovi KUD-a domaćina i to s tamburaškim sastavom te dvije plesne postave. Svi izvođači još su školarci, tako se KUD "Ogranak seljačke sloge" ne mora brinuti za budućnost. Iskustvo starijih članova društva u kombinaciji s razigranom mladošću garantira opstanak i daljnje napredovanje Društva.


Kako bi se u narednom razdoblju ostvarili ambiciozni planovi KUD-a potrebna su i financijska sredstva. Općinsko vijeće i Poglavarstvo općine Brckovljani do sada je dodjelom znatnih financijskih sredstava omogućilo djelovanje društava. Prigodom 70. rođendana u ime Poglavarstva i Vijeća općine Brckovljani predsjednik Općinskog vijeća Milan Kralj uručio je KUD-u "Ogranak seljačke sloge" ček u iznosu od 15.000 kuna.


Nakon službenog dijela programa, uz obilje sjećanja, pjesme i plesa proslava se nastavila dugo u noć.


 


Tekst i fotografije Jasminka KOKOT-BAMBIĆ


 Objavljeno: 2.11.2004.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner