Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

U TIJEKU KOMUNALNE AKCIJE9.11.2004.


Prema programu korištenja kreditnih sredstava koja su odobrena komunalnom poduzeću "Dukom"-u i prema projektima sanacije vodovodne i plinovodne mreže na području općine Brckovljani najavljuje se nekoliko komunalnih akcija - postavljanje prepumpne stanice za opskrbu vodom viših dijelova naselja Brckovljani, a kako navode u “Dukom”-u njeno postavljanje započet će tijekom ovog tjedna. Isto tako, ovog tjedna u Ulici Sv. Jakob trebali bi započeti radovi na rekonstrukciji plinovoda i vodovoda koji će se jednim dijelom financirati iz kreditnih, a ostalim dijelom iz proračunskih sredstava, dok je rekonstrukcija na plinovodu u Vinogorskoj ulici završena. Pored tih radova “Dukom”, kao izvođač, i dalje radi na velikoj rekonstrukciji plinovoda u Ulici Stjepana Radića, započeta prošle godine. Ukupna vrijednost radova doseže 1.300.000 kuna, a financira se iz proračunskih sredstava.


Iz Općine saznajemo kako je ovih dana potpisan ugovor s izvođačem “Dukom”-om, koji će tijekom narednog razdoblja rekonstruirati vodovod uz državnu cestu od Božjakovine do križanja u Gračecu. Radi se o blizu tri i pol kilometra dugoj trasi, s time da kilometar i osamsto metara prolazi kroz gospodarsku zonu, a s obzirom da je neophodno izgraditi odvodnju otpadnih voda na tom potezu, usporedo s tim poslovima pristupit će se izgradnji kanalizacije. Završetak navedenih radova predviđa se u rujnu sljedeće godine, a doznajemo kako je u planu i izgradnja nogostupa od Prikraja te kroz Gračec.


Na kraju, iz Općine javljaju kako je zbog sve otežanijeg rada i napučenosti Osnovne škole “Stjepan Radić” iz Božjakovine, zatražena građevinska dozvola za dogradnju škole. Prema projektu dogradnje predviđene su četiri nove učionice i prateće prostorije. Po dobivanju građevinske dozvole, Općina se nada kako će pomoć u financiranju ovog projekta dobiti iz Zagrebačke županije i državnog proračuna.


(Iva Grgić)Objavljeno: 9.11.2004.


shadow
banner banner banner banner banner banner