Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

ODRŽANA DVODNEVNA EDUKACIJA ZA UDOMITELJE9.11.2004.


Odredbom Zakona o socijalnoj skrbi svi udomitelji i udomiteljske obitelji koje skrbe o starijim nemoćnim ili psihički bolesnim osobama dužne su proći program edukacije. Centar sa socijalnu skrb Dugo Selo u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Svetog Ivana Zeline organizirao je dvodnevnu edukaciju za udomitelje u Domu za starije "Brezak" u Dugom Selu. Edukacijom je obuhvaćeno 25 udomitelja s područja Dugog Sela, Svetog Ivana Zeline, te općina Brckovljana i Rugvice. Tijekom dvodnevne edukacije udomitelji su upoznati sa zakonima i pravilnicima koji reguliraju udomiteljstvo. Dio predavanja posvećen je komunikaciji sa starijim osobama, prehrani namijenjenoj osobama starije životne dobi kao i radnoj terapiji sa starijim nemoćnim i psihički bolesnim osobama. Polaznici seminara također su od stručnog medicinskog osoblja dobili informacije o njezi teško pokretnih i nepokretnih osoba, o učestalim oboljenjima osoba starije životne dobi kao i o duševnim bolestima i značaju pravilne upotrebe lijekova.


Na početku seminara sve prisutne pozdravila je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Dugo Selo Marica Belaić zahvalivši se Domu za starije "Brezak" koji je donirao prostor za održavanje edukacije kao i prehranu za sudionike seminara. Donacijama su organizaciju seminara pomogli i Grad Dugog Selo i Centar Stančić. S obzirom da je edukacija organizirana i za udomitelje s područja grada Svetog Ivana Zeline u radu su sudjelovale i ravnateljica Centra za socijalnu skrb iz Sv. Ivana Zeline Alma Biljan te predsjednica Upravnog vijeća Olga Jendriš.


Prisutne je također ispred Upravnog odjela za rad, zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije pozdravila i predsjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Dugog Selo Katarina Belec.


Tekst i fotografija:( J.K.B.)Objavljeno: 9.11.2004.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner