Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

U nastajanju Strategija gospodarskog razvitka općine Brckovljani - RIJEŠITI PITANJE UNAPREĐENJA GOSPODARSKE ZONE26.11.2004.


Još jedan sastanak radne skupine sastavljene od djelatnika Općine Brckovljani, članova općinskog poglavarstva i vijeća te gospodarstvenika zajedno s predstavnicima konzultantske tvrtke "Urban institut", Vlatkom Kutnjak i mr. Nikolom Anićem, imao je za cilj osmisliti Strategiju gospodarskog razvitka općine Brckovljani. 


Izrada strategije Općine Brckovljani pruža velike mogućnosti za ovu lokalnu jedinicu utvrđujući prioritete za promjenu ili izgradnju okruženja i najbolje iskorištavanje gospodarskih mogućnosti, pri čemu, što je vrlo bitno, otvara vrata k različitim državnim i međunarodnim fondovima iz kojih se svi ti planovi mogu i sufinancirati. Kao što se moglo čuti na sastanku održanom 20. studenoga, strateška pitanja oko kojih su se svi prisutni složili bila su - kako unaprijediti gospodarsku zonu, poboljšati infrastrukturne kapacitete, potaknuti zapošljavanje, povećati proračun, trajno riješiti općinske prostore te očuvati nezagađen okoliš. Naravno, postoji još niz točaka i pitanja koja je potrebno riješiti, no većina je stava kako sve navedeno predstavlja osnovne preduvjete za budući gospodarski razvoj na ovom području. Implementacijom Modela gospodarskog razvitka potaknut će se rješavanje problema što će rezultirati usmjeravanjem lokalnih sredstava prema otvaranju novih radnih mjesta, podizanjem lokalnog standarda života te poboljšanjem suradnje javnog i privatnog sektora.


S obzirom da ni ovaj put odaziv prisutnih nije bio očekivan, organizatori najavljuju novi sastanak radne grupe u kojoj mogu sudjelovati svi građani općine Brckovljani i sa svojim prijedlozima zajednički koncipirati viziju gospodarskog razvoja općine. Novi sastanak trebao bi se održati 7. prosinca u 17 sati, najvjerojatnije u prostorima Vatrogasnog doma Gračec, no o točnoj lokaciji, ukoliko ste zainteresirani sudjelovati u radu grupe, najbolje se obratiti na adresu Općine Brckovljani, Zorićeva 1, Dugo Selo ili na broj telefona 2753-526.


(Iva Grgić)Objavljeno: 26.11.2004.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner