Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

NUŽNO DONIJETI PROSTORNI PLAN OPĆINE U SLJEDEĆOJ GODINI21.12.2004.


Kao vodeća stranka na području općine od 1997. godine do današnjih dana HSS Brckovljani svo vrijeme želi okupiti ljude koji žele svom kraju dobro i napredak, a uvjereni smo da velika većina ostalih podržava i simpatizira ovu stranku, kazao je na početku skupštine održane 16. prosinca u prostorima DVD-a Gračec predsjednik Općinske organizacije HSS-a Brckovljani Milan Kralj. Nadovezavši se kako je suradnja s ostalim strankama u sadašnjem sazivu Poglavarstva i Vijeća dobra, no ne razumiju postupke i stavove brckovljanskog HDZ-a posebice u pogledu Integracijske igraonice u Prikraju, kazao je tom prilikom Kralj. HDZ kontriranjem HSS-u tjera djecu koja pohađaju tu igraonicu - na ulicu, veli Kralj, a sve radi dobivanja političkih poena pred nastupajuće izbore.


Kako je još istaknuto na skupštini HSS u proteklom razdoblju stranka je najveći naglasak stavila na izgradnju komunalne infrastrukture te na definiranje i razvijanje gospodarstva. Tome u prilog govori činjenica kako je područje općine, odnosno sva naselja, opskrbljeno plinom i vodom. Prošle godine dovršena je rekonstrukcija magistralnog vodovoda i plinovoda, a u sljedećoj započet će dugoročni i opsežan projekt izgradnje kanalizacije, a izgradit će se i nogostup od Božjakovine do Gračeca. Deset godina stara Osnovna škola postala je pretijesna za mnogobrojne učenike, tako će u 2005. godini započeti izgradnja proširenog dijela škole. Izgradnju će većim dijelom financirati Zagrebačka županija te Općina, a građevinska dozvola za taj zahvat ovih dana trebala bi biti dobivena. Pored nedavno donesenog Detaljnog plana uređenja gospodarske zone za oko 18 ha zemljišta vrlo je važno da se u narednom razdoblju donese Prostorni plan kako bi se preostali dio prenamijenio u gospodarsku zonu, kazao je Kralj u svom programskom izvješću za sljedeću godinu. Za proračun koji smo upravo donijeli, veli Kralj, HDZ ističe da je prenapuhan, no smatramo da je bolje predvidjeti sredstva koja će tijekom godine sigurno biti realizirana nego naknadno uklapati rebalansom. Kralj je na kraju dodao kako općinska vlast nije odustala od rješavanja općinskog centra i vlastite zgrade.


Sjednici skupštine između ostalog bili su prisutni potpredsjednik Županijske organizacije HSS-a Miroslav Abramović, koji je tom prilikom izrazio uvjerenje kako će s obzirom na tradiciju koju HSS ima na području općine i dalje biti na vlasti. Skupštini je također bio prisutan predsjednik rugvičkog HSS-a Ivan Remenar, koji je savjetovao brckovljanske kolege da se ne žure s izgradnjom općinskog centra kao Rugvičani jer na kraju krajeva sve potrebne ustanove nalaze su u Dugom Selu. Kao predstavnik dugoselskog HSS-a bio je prisutan Željko Ivančan te drugi članovi brckovljanskog HSS-a, ali bez nazočnosti načelnika Općine Brckovljani Željka Funteka.


 


Pripremila Iva Grgić


  Objavljeno: 21.12.2004.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner