Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Upravno vijeće Centra Stančić utvrdilo propuste u radu ravnateljice Jasne Lesički - JE LI ODGOVORNOST SKUPNA ILI OSOBNA?7.4.2004.


Odlukom Upravnog vijeća Centra za rehabilitaciju "Stančić", sa sjednice od 30. ožujka, utvrđeno je kako je došlo do propusta u organizaciji i koordinaciji rada Centra za što je prema Pravilniku o unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji rada unutar Centra odgovoran ravnatelj. Prema rješenju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi UV Stančić tijekom trosatne sjednice razmatralo je i sprovelo postupak utvrđivanja odgovornosti ravnateljice Centra, a sukladno Statutu Centra i odredbama Zakona o ustanovama. Upravo prema Zakonu o ustanovama ravnateljici Jasni Lesički dana je mogućnost da se pismeno očituje o ovoj odluci i to u roku od sedam dana, nakon čega će se donijeti konačna odluka o razrješenju na mjesto ravnatelja. Ukoliko se donese odluka o razrješenju Upravno vijeće donijet će odluku o imenovanju v.d. ravnatelja, nakon čega će se u roku 30 dana, u okviru zakonskih propisa, raspisati natječaj za novog ravnatelja Centra.


Ono što je prethodilo sjednici je splet nemilih događaja iz kojih je vrlo teško razlučiti što je uzročnik smrti troje štićenika koji su prema nalazima umrli "od dehidracije". Inspekcijskim nadzorom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi (informaciju prenosimo iz dnevnih novina) na sam dan smrti štićenika, 10. ožujka, liječnik i glavna medicinska sestra nisu promptno reagirali na stanje u Centru. Navodi se da liječnik nije obišao bolesne korisnike, a sestra nije niti došla u popodnevnu smjenu. Nalazi su također utvrdili niz nepravilnosti u organizaciji rada Centra - medicinsko osoblje nije moglo pozvati hitnu pomoć jer jedino liječnik i dežurna sestra u ambulanti to mogu. Zatim jelovnik koji se inače poslužuje (taj dan poslužena su jetrica) razlikuje se od onog koji se servira radnicima Centra, a navodi se također kako se hrana sumnjive kvalitete ne može skinuti s jelovnika, ukoliko to ravnateljica ili nadređena osoba ne odluči.


Kasnije, također prenosimo iz dnevnih novina, Ministarstvo je opovrglo taj isti nalaz. 


(I.G.)



Objavljeno: 7.4.2004.


shadow
banner banner banner banner banner banner