Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

KUD "OGRANAK SELJAČKE SLOGE" PRED NOVIM IZAZOVIMA7.4.2004.


KUD "Ogranak seljačke sloge" Lupoglav održalo je godišnju izbornu skupštinu u čijem radu je sudjelovalo oko 150 članova Društva od kojih je 80 aktivnih. Veseli činjenica da među članstvom ima najviše mladih koji nastavljaju dugogodišnju tradiciju lupoglavskog kulturno umjetničkog društva koje u šestom mjesecu ove godine obilježava 70. godišnjicu postojanja.


U izvješću o radu Društva u protekloj godini nabrojena su brojna gostovanja i nastupi društva između ostalih na Zagrebačkom velesajmu, regionalnim smotrama folklora, nastupi na božićnim koncertima te organizacija fašnika u Lupoglavu. Istaknuta je i dobra suradnja s DVD-om Lupoglav koja se očituje u zajedničkoj brizi oko Vatrogasnog doma (nabava inventara, uređenje pozornice i sl.) kao i s općinom Brckovljani, Mjesnim odborom Lupoglav te s Lovačkim društvom "Srna".


Za ovu godinu društvo planira prihodovati 241.000 kuna što je gotovo trostruko više nego prošle godine, a planirana sredstva će se utrošiti na honorare voditelja tamburaša i pjevačkog zbora, na nabavu novih nošnji i instrumenata, na troškove gostovanja te na obilježavanje 70. godišnjice Društva.


Na Skupštini je dosadašnje rukovodstvo dobilo razrješnice, a izabrani su novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora dok je za predsjednicu društva izabrana Zlata Grgošić, za dopredsjednicu Ksenija Starčić, za tajnika Franjo Dokušec, te za blagajnicu Vesna Gruica.


Pred novoizabranim rukovodstvom stoje mnogobrojni izazovi kao i obaveza daljnjeg očuvanja i njegovanja bogate tradicije i običaja lupoglavskog kraja.


(Jasminka KOKOT-BAMBIĆ)Objavljeno: 7.4.2004.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner