Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

SDP Brckovljani održao izbornu konvenciju - DARKO BATIŠTA PONOVO NA ČELU STRANKE6.5.2004.


Rasprava brckovečkih esdepeovca na Godišnjoj konvenciji kojoj su nazočili predsjednica županijskog SDP-a Palma Klun Posavec, član županijskog Predsjedništva i predsjednik SDP-a Dugog Sela Boris Mahač te Sunčica Navrtek SDP-ova vijećnica u Županijskoj skupštini, započela je o stranačkoj realnosti u kakvoj se organizacija nalazi.


Zastoj u aktivnostima, smanjenje broja članova, dijelom neostvarena očekivanja od izborne trećesječanjske pobjede, nedostatak unutarstranačke komunikacije - sve su to razlozi zbog kojih je stranka oslabila, smatra dosadašnje vodstvo na čelu s Brankom Habeićem.


U proteklom razdoblju bavili su se aktualnom problematikom u općini i radom općinskih vlasti u kojoj HSS ima apsolutnu većinu s dva vijećnika SDP u Općinskome vijeću. - SDP u Brckovljanima ima značajno mjesto u društvenom životu i na političkoj sceni te bi osmišljenim aktivnostima trebao ojačati poziciju - istakli su predstavnici županijske organizacije SDP. Ukazali su na 17 postotnu potporu tamošnjih birača ovoj stranci, usporedivši je sa znatno slabijim rezultatom vladajućeg HSS-a uslijed neprincipijelnosti vođenja politike nekih dužnosnika. Vođenje neprincipijelne politike zatvorene u uskim interesnim grupama i nametanje pojedinačnih materijalnih interesa - politika je kratkoga daha koju birači prepoznaju i "kažnjavaju" prilikom prvih izbora.


Takva politika nije esdepeova stoga stranka kontinuirano dobiva 20 postotnu potporu birača koji prepoznaju njihove rezultate - istaknuto je u raspravi s naglaskom kako ti rezultati trebaju biti polazište za osmišljene aktivnosti i politiku za veći ugled SDP-a. A do sljedećih izbora stranka treba utjecajnije djelovati u općinskoj vlasti preko svojih vijećnika, unatoč rijetkim sjednicama Općinskoga vijeća zbog čega je već podnesena prijava od drugih oporbenih političkih snaga radi povrede zakonskih propisa i nesazivanja sjednica. SDP će proširiti suradnju s udrugama koje djeluju na području općine, organizirati javne tribine o aktualnim temama i druge aktivnosti kojima će povećati ugled stranke i okupiti nove mlade članove.


Na ovom skupu provedeni su izbori za novo vodstvo tako je za predsjednika SDP-a Brckovljani izabran Darko Batišta, Vinko Batarilo je potpredsjednik, a Štefica Srdinić obavljat će poslove tajnice. Uz njih troje Vladimir Đurovski i Miro Bunjko ušli su u sastav Predsjedništva. Branko Habeić, Mirko Huf i Marijan Njegač članovi su Nadzornoga odbora. Delegati za Konvenciju SDP-a Hrvatske su D. Batišta i Š. Srdinić.


Darko Batišta, ujedno jedan od dvojice SDP-ovih vijećnika ponovo preuzeo vodeću ulogu u općinskoj organizaciji Darko Batišta, ujedno jedan od dvojice SDP-ovih vijećnika ponovo preuzeo vodeću ulogu u općinskoj organizaciji.


(N.K.)Objavljeno: 6.5.2004.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner