Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Aktivnosti Vatrogasne zajednica Općine Brckovljani - TAKTIČKA VJEŽBA POVODOM SV. FLORIJANA24.6.2004.


Uokviru mjeseca zaštite od požara te obilježavanja dana Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, 7. svibnja, održana je već tradicionalno taktička vježba svih vatrogasnih društava članica VZO Brckovljani u Centru za rehabilitaciju Stančić. Vježba se održava u cilju provjere osposobljenosti vatrogasaca za izvršavanje najtežih taktičkih zadataka, a istovremeno operativnim članovima i zapovjednom kadru edukativno ukazuje na eventualne propuste i načine njihovog učinkovitog uklanjanja. Vježba koja je izvedena, u svojoj taktičkoj pretpostavci imala je za cilj nastup vatrogasnih postrojbi na lokalizaciji i gašenju požara građevina. U sklopu vježbe postavljena je i pretpostavka proširenja požara na objekte u neposrednoj blizini. Time je korišten unutarnji i vanjski nastup postrojbi s upotrebom uređaja za zaštitu organa za disanje te nastup postrojbi s navalom na više katove uz upotrebu kemijskih i konvencionalnih sredstava za gašenje.


Postrojbe su svoje zadatke izvršile na učinkovit i ispravan način, pa su se o ispravnosti rada vatrogasaca mogli uvjeriti i načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek, kao i v.d. ravnateljica Centra Stančić Željka Sedinić, koji su se pohvalno izrazili u svojem obraćanju postrojenim vatrogascima te visoko ocijenili njihov rad i zalaganje.


Izvrsne ocjene po završetku školovanja za vatrogasce I. klase


Vatrogasna zajednica općine Brckovljani 12. i 13. lipnja (subota i nedjelja) u prostorijama DVD-a Prečec održala je provjeru znanja vatrogasaca za stjecanje zvanja "Vatrogasac I. klase", sukladno operativnom planu rada kao i na temelju Pravilnika o obrazovanju vatrogasnih kadrova te stjecanju zvanja u vatrogastvu. Ispitima je pristupilo 19 kandidata od 22 prijavljena, a polučeni rezultati ispita su iznad očekivanja. Srednja ocjena ispita iznosi 4,57 što predstavlja odličan rezultat. Kandidati su pokazali doista visok stupanj znanja, a posebno je za pohvaliti aktivnost kandidata na predavanju. Visoki stupanj znanja rezultat je angažiranosti tih članova u okviru svojih operativnih vatrogasnih postrojbi. U svojem obraćanju kandidatima i novim vatrogascima I. klase, predsjednik Ispitne komisije Marijan Geceg pohvalio je produktivnost i nadarenost ove generacije vatrogasaca te je kazao kako posebno ulijeva optimizam njihova mladost i želja da se posvete vatrogasnoj djelatnosti.


Zapovjednik VZO također je izrazio svoju zahvalnost članovima komisije i kandidatima na uspješno provedenim ispitima te najavio kako bi VZO Brckovljani ove godine mogla krenuti sa školovanjem kandidata za vatrogasca, a u tijeku su i pregovori s Vatrogasnom zajednicom Grada Sveti Ivan Zelina za zajedničko školovanje časničkog visoko stručnog vatrogasnog kadra.


Tajnik VZO Brckovljani, Marijan ĐURINECObjavljeno: 24.6.2004.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner